Πρόλαβαν 19 υποψήφιους αυτόχειρες

Ολοι είχαν εκφράσει εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν μέσω Διαδικτύου. Συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν αποτρέψει 160 άτομα, που εκδήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας

Δεκαεννέα ανθρώπους σταμάτησαν πριν από το απονενοημένο τους διάβημα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μόλις μέσα σε δύο τελευταίους μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, .

Ολοι είχαν εκφράσει εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν μέσω Διαδικτύου. Συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν αποτρέψει 160 άτομα, που εκδήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής «τα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας έχουν εθιστεί στο Ιντερνετ και ζουν κυρίως στον «εικονικό» κόσμο του Διαδικτύου με αποτέλεσμα η παρατεταμένη «έκθεση» σε αυτό, σε συνδυασμό με το κενό που νιώθουν για την υπόλοιπη ζωή τους έξω από αυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να τους φέρνει ορισμένες φορές σε σημείο ακόμα και να σκέφτονται να αυτοκτονήσουν».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός «σε μια περίπτωση μια ανήλικη από την Πελοπόννησο έφτασε στο σημείο να πάρει χάπια για να θέσει τέλος στη ζωή της επειδή κάποιοι την έβριζαν στο Facebook». Η δεύτερη σε συχνότητα δικαιολογία «είναι η ερωτική απογοήτευση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, τους πρώτους δυο μήνες του 2011 εντοπίστηκαν 17 Έλληνες εκ των οποίων πέντε ανήλικοι και δυο αλλοδαποί από τους οποίους ένας ανήλικος, ηλικίας από 13 μέχρι 51 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους ανηλίκους εντοπίστηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα.

Όλοι τους είχαν μπει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε δωμάτια επικοινωνίας ( chat room ) αλλά και σε διαδικτυακά παιχνίδια και έλεγαν πως σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν με διάφορους τρόπους, ενώ έγραφαν και μηνύματα απόγνωσης.

Πολύτιμος «σύμμαχος» για τους αστυνομικούς αποδείχθηκαν οι άλλοι χρήστες, οι οποίοι αμέσως ενημέρωναν – κυρίως μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ( email ) – τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα που έγραφαν όσοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

Στη συνέχεια εντόπιζαν τα μηνύματα και μετά από έρευνα σχηματίζονταν δικογραφία η οποία διαβιβάζονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να βρεθούν μέσω των παρόχων υπηρεσιών Ίντερνετ τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των ανθρώπων που επιθυμούσαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Παράλληλα, ανά περίπτωση, καλούνταν ψυχολόγοι, από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα για να βοηθήσουν τους αποστολείς των μηνυμάτων, όταν θα εντοπίζονταν από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα άντρες της ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβαν την τελευταία στιγμή δυο άτομα τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk