«Οι πολίτες θα πληρώσουν κι άλλο για την υγεία»

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ν. Μανιαδάκη, «η υγεία και συνεπακόλουθα η οργάνωση του συστήματος παροχής υπηρεσιών αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολεί τις σύγχρονες κοινωνίες και αυτό προκύπτει διαχρονικά από πλήθος κοινωνικών ερευνών.

«Η περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στο κόστος περίθαλψης είναι αναπόφευκτη. Σε κάθε αναθεώρηση του Μνημονίου, οι υποχρεώσεις της χώρας μας αυξάνονται, παρά τις μειώσεις δαπανών, κυρίως στο φάρμακο».

Τις παραπάνω επισημάνσεις έκανε ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κ. Ν. Μανιαδάκης, σε εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση και Ανάλυση της Υγειονομικής και Φαρμακευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα την Εποχή του Μνημονίου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η υγεία και συνεπακόλουθα η οργάνωση του συστήματος παροχής υπηρεσιών αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολεί τις σύγχρονες κοινωνίες και αυτό προκύπτει διαχρονικά από πλήθος κοινωνικών ερευνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, οι ευρωπαίοι πολίτες δήλωσαν ότι η υγεία τους απασχολεί σχεδόν όσο και τα οικονομικά θέματα και η εργασία, και απαιτούν περισσότερους πόρους στην χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των αντίστοιχων υπηρεσιών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk