Διαχωριστική γραμμή με το ΛΑΟΣ βάζει η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη, είναι ένας άλλος πολιτικός φορέας. Μάλιστα τονίζει με έμφαση ότι ο ΛΑΟΣ έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του μνημονίου.

Αυτή είναι και η κεντρική γραμμή που δίνεται από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. προς τους βουλευτές και τα στελέχη, τα οποία με εντολή της ηγεσίας, θα διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, δεν επιθυμεί να συνεχιστεί άλλο η συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία δεν βοηθάει την αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και πριν λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, επανέλαβε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση, η «σύγκλιση της κεντροδεξιάς, περνάει μέσα από τη βάση» και «δεν γίνεται συζήτηση σε επίπεδο κορυφής, αλλά στην κοινωνία».

Σε αυτή τη γραμμή, εντάσσεται και το επιχείρημα, ότι η Ν.Δ. έχει ως βασικό στόχο να πείσει τους πολίτες, τους ψηφοφόρους για τις προτάσεις της, ώστε να υπάρξει και πολιτικός επαναπατρισμός όσων απείχαν από τις εθνικές εκλογές ή προτίμησαν το ΛΑΟΣ ή άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι συνομιλητής της Ν.Δ. ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε με έμφαση: «Εμείς δεν μιλάμε με κανέναν. Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δεύτερο πράγμα. Μόνο να πείσουμε για τις προτάσεις μας. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα, άλλο. Δεν μας απασχολεί. Δεν έχουμε συζητήσεις, ούτε επαφές».

Για τη Ν.Δ. η ειδοποιός διαφορά με το ΠαΣοΚ, τη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι ότι τα συγκεκριμένα κόμματα ψήφισαν υπέρ του μνημονίου.

«Στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση, που περνάει η Ελλάδα, η Ν.Δ. οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Το ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα, που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του μνημονίου» τόνισε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Η Ν.Δ. αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το μνημόνιο, μια ώρα αρχύτερα».

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα μείζον και σημαντικό και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε νωρίτερα ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, έγινε κρίκος της αλυσίδας με την οποία αλυσοδέθηκε η χώρα στα δεσμά του μνημονίου.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. διαπιστώνουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης αλλάζει συνεχώς στάση. Είναι χαρακτηριστικό, το στοιχείο, ότι χθες το πρωί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει ο ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές και το απόγευμα από την εκπομπή του στο Τηλεάστυ (τηλεοπτικό σταθμό που ελέγχει), άλλαξε γραμμή, δηλώνοντας το αντίθετο.

Ο κ. Μιχελάκης ρωτήθηκε, εάν αυτές οι συχνές αλλαγές στις απόψεις του, θέτουν θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τον κ. Καρατζαφέρη και απάντησε με νόημα: «Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες».