Με πτώση σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, παρά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τη Γερμανία. Στο κόκκινο και η Γουόλ Στριτ λόγω της ανησυχίας για το πετρέλαιο, επίπεδα ρεκόρ άγγιξε η τιμή του χρυσού.

Στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας στη Γερμανία και η ενίσχυση της κινεζικής μεταποίησης δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τους φόβους που συνεχίζει να προκαλεί η Λιβύη.

Με αρνητικό πρόσημο οι μετοχές των περισσότερων τραπεζικών, όπως εκείνες των HSBC, BNP Paribas, Societe Generale.

Παρόμοιο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, παρά τα επίσης ισχυρά αποτελέσματα για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο κόκκινο έκλεισαν και στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού οι περισσότερες μετοχές των χρηματοπιστωτικών (Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo).

Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα επίπεδα ρεκόρ που είχε φτάσει το Δεκέμβριο, αγγίζοντας τα 1.431 δολ. η ουγγιά.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με πτώση 0,7% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 1%. Πτώση 1% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.057,94 μονάδες με πτώση 1,38% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,6%. Με πτώση 1,6% έκλεισε ο S&P500.