Ευρωζώνη

Μείωση των επιτοκίων στην Ιρλανδία προβλέπει ο κ. Ρεν

Οι κάτοχοι ομολόγων των ιρλανδικών τραπεζών δεν πρέπει να φοβούνται καμία απαξίωση των επενδύσεών τους. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αρμόδιος για Νομισματικές και Οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ Ολι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες μετά από την ανακοίνωση των επικαιροποιημένων εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο φινλανδός επίτροπος είπε χαρακτηριστικά ότι «ο τερματισμός της προστασίας των κατόχων τίτλων ιρλανδικών τραπεζών δεν αποτελεί επιλογή». Αντίθετα, ο κ. Ρεν είπε ότι η μείωση των επιτοκίων στα «διασωστικά» δάνεια που έλαβε η Ιρλανδία είναι μια πιθανή εξέλιξη.
«Η προοπτική αυτή αποτελεί μέρος μιας αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, που σχεδιάζεται στα τέλη Μαρτίου», τόνισε ο επίτροπος, εννοώντας ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 25 Μαρτίου. Σημειωτέον ότι τα επιτόκια του δανεισμού έκτακτης ανάγκης (85 δισ. ευρώ) που έχει λάβει η Ιρλανδία είναι υψηλότερα από τα επιτόκια που έχουν επιβληθεί στην αρωγή των 110 δισ. ευρώ που έλαβε η Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk