Σπαγκέτι με κεφτεδάκια

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμ. σπαγκέτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για τα κεφτεδάκια
250 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γραμμ. κιμάς χοιρινός
1 αβγό
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ψίχα), μουλιασμένο σε λίγο γλυκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

Για τη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
200 γραμμ. κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
2 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πεκορίνο ή κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη και πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3 λεπτά από όλες τις πλευρές ίσα να κάνουν μία κρούστα γύρω γύρω. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σάλτσα:
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε μαζί με λίγα κεφτεδάκια με σάλτσα και άφθονο τριμμένο πεκορίνο.

Τip
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε μία μικρή καυτερή πιπερίτσα στη σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk