Σκορπιός σούπα με ξινό τραχανά

Βράζουμε τα λαχανικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον σκορπιό και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον βράζουμε για 20 λεπτά.

Υλικά για 4 άτομα

1½ λίτρο νερό
4 καρότα, καθαρισμένα
4 πατάτες, μέτριες, καθαρισμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο, χαραγμένο σταυρωτά στη βάση
1 ντομάτα, ολόκληρη (προαιρετικά)
1 μάτσο σέλινο
1 σκορπιό, 1½-2 κιλά
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2-3 φλιτζ. τραχανά, ξινό
1 λεμόνι (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον σκορπιό και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον βράζουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τον σκορπιό από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τον ζωμό που έμεινε και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Πολτοποιούμε στο multi την ντομάτα, το σέλινο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πολτό στον ζωμό. Μόλις αρχίζει να χοχλάζει προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας χυμό λεμονιού και αλάτι. Σερβίρουμε τη σούπα και χωριστά το ψάρι με τα λαχανικά.

Τip
Μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα αυτή με οποιοδήποτε βραστόψαρο (χριστόψαρο, μπακαλιάριο, χελιδονόψαρο κτλ.)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk