Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαγειρ

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμ. παπαρδέλες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
400 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο, ψιλοκομμένο
50 ml λευκό ξηρό κρασί
3 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ή 1 κ.γ. ξερό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 καρότο, σε κυβάκια
100 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μας 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να δέσει καλά. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε κρατώντας 2-3 κ.σ. από το νερό τους. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό στη σάλτσα, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk