Μόλυνση κατά ανάπτυξης

Η μόλυνση του περιβάλλοντος θα καταλάβει σημαντική θέση στην κυβερνητική ατζέντα της Κίνας το επόμενο διάστημα, όπως τονίζει σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ζου Σεν Ξιάν. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα…

Η μόλυνση του περιβάλλοντος θα καταλάβει σημαντική θέση στην κυβερνητική ατζέντα της Κίνας το επόμενο διάστημα, όπως τονίζει σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ζου Σεν Ξιάν. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα απειλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό και εάν δεν αντιμετωπιστούν, απειλούν να «πνίξουν» την ανάπτυξή της.

Ο Ζου Σεν Ξιάν δηλώνει στην έκθεσή του ότι το υπουργείο του θέλει να εκτιμήσει τις αναμενόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα χρόνια αλλά και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η Κίνα για τον περιορισμό τους, προκειμένου να «παγώσει» τις περιβαλλοντικές ανησυχίες διεθνώς, που ίσως απειλήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προτάσεις του στη σύνοδο του Κοινοβουλίου που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο (5/3).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk