Κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και καυκαλήθρες

λατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.


Υλικά για 4-5 άτομα

1 κοτόπουλο, 1-1½ κιλό, πλυμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ψήσιμο
250 γραμμ. μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 φλιτζ. ρύζι κίτρινο σπυρωτό
2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, ακέρωτο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τις σταφίδες, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό και μόλις το πιει αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Γεμίζουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και κλείνουμε το άνοιγμα με το μισό πορτοκάλι. Βάζουμε το κοτόπουλο σε γάστρα ή σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τον χυμό από το άλλο μισό πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, ανάλογα με τον φούρνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk