Φιλέτα σκορπιού στη λαδόκολλα

Οι σκορπιοί πρέπει να είναι χωρίς κεφάλι, ανοιγμένοι στη μέση, χωρίς το μεγάλο κόκαλο, με την ουρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Τοποθετούμε κάθε ψάρι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο


Υλικά για 4 άτομα

4 σκορπιούς, περίπου 300 γραμμ. ο καθένας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
250 γραμμ. ντοματίνια
1 πράσινο λεμόνι, σε φέτες
4 λαδόκολλες

Εκτέλεση
Οι σκορπιοί πρέπει να είναι χωρίς κεφάλι, ανοιγμένοι στη μέση, χωρίς το μεγάλο κόκαλο, με την ουρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Τοποθετούμε κάθε ψάρι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα ντοματάκια και τις φέτες του λεμονιού. Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σαν φάκελο και τις τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Tips

Ο χρόνος ψησίματος μεταβάλλεται από το βάρος του ψαριού.

    Κλείνοντας το ψάρι μέσα στο χαρτί, κλείνουμε τους χυμούς και τις αρωματικές ιδιότητές του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

      Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
      Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
      Αφιερώματα
      ΒΗΜΑτοδότης
      Σίβυλλα
      Helios Kiosk