Βίδες με σολομό, αρακά και λεμόνι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον σολομό για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Υλικά για 6 άτομα

500 γραμμ. ζυμαρικά βίδες
300 γραμμ. φρέσκο φιλέτο σολομού (2 φέτες)
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμ. αρακά, κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον σολομό για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Οταν πάρει χρώμα αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τον κόβουμε σε κομματάκια, τον ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά, τον αρακά, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιών και τον άνηθο και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk