Δυσαρέσκεια για το παρόν και αγωνία για το μέλλον της οικονομίας διαπιστώνεται στην έρευνα Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα της οποίας για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην χώρα μας κ. Π. Καρβούνη.

Οι 1.000 ερωτηθέντες εξέφρασαν την δυσπιστία τους και για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα ωστόσο σημείωσαν εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση για να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους!

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ελληνες επιλέγουν ως πιο ικανή επιλογή (με 37%) την ΕΕ, ως δεύτερη επιλογή κανέναν, και ως τρίτη επιλογή την ελληνική κυβέρνηση!

Το 93% των ερωτηθέντων ζητεί νέους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% περσσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% μείωση στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.

Οσον αφορά την προσωπική τους οικονομική κατάσταση οι Ελληνες είναι πρώτοι σε σύγκριση με όλους τους άλλους συμπολίτες στην ΕΕ με βάση τη δυσαρέσκεια για την κατάσταση της οικονομίας, την προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση, αλλά και για τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2011, ενώ φοβούνται ότι τα χειρότερα έρχονται.