Τι μουσική έχετε στο κινητό σας;
«Για μένα το τηλέφωνο και το iPod είναι παρέα. Εχω περασμένα τα αγαπημένα μου άλμπουμ, όπως το Buena Vista Social Club, αλλά συνεχώς κατεβάζω από το Ιnternet, αγοράζω και ακούω νέες δουλειές. Τώρα κατεβάζω τον καινούργιο δίσκο του Ελτον Τζον, κατέβασα επίσης ένα ελληνικό γκρουπ που έχει πολύ ενδιαφέρουσα μουσική, τους Smokey Bandits, και τον δίσκο της Μόνικα».

Είναι ένα «εύκολο» χάρισμα η φωνή;
«Το χάρισμα είναι χάρισμα. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα χαρίσματα. Το ταλέντο ενός συγγραφέα και ενός τραγουδιστή είναι ίσα».

Θα σταματούσατε το τραγούδι…
«Οταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός τραγουδιού, παρ’ όλο που είναι δύσκολο. Ευτυχώς όμως η τέχνη του τραγουδιστή είναι πεπερασμένη. Οταν γερνάς, πρέπει να φύγεις. Του συγγραφέα δεν είναι, ούτε του ζωγράφου. Σε αυτό το σημείο είμαστε λίγο άτυχοι».

Είναι η σκηνή ανάγκη για αποδοχή;
«Η σκηνή είναι ένα μεγάλο ναρκωτικό. Μετά έρχεται η αποδοχή».

Ανατολή ή δύση;
«Και ανατολή και δύση. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ωραία η συνάντησή τους, αλλά να κρατάνε τις αποστάσεις».

Ναι ή όχι στους στόχους;
«Ναι στους στόχους, στο όραμα. Και αν βλέπουμε ότι κάποιος στόχος μάς σκλαβώνει, να τον αλλάξουμε. Οι στόχοι επιτρέπεται να αλλάζουν, αλλά πρέπει να έχεις μια κεντρική ιδέα στη ζωή σου».

Συναίσθημα, λογική ή σώμα;
«Επιδιώκω να υπάρχει αρμονία και των τριών. Οχι ότι το καταφέρνω. Μπορεί να ξεφύγει κάποιο απ’ όλα αυτά. Οχι ένα συγκεκριμένα. Ολα».
{{{ moto }}}
Σύγχρονοι ήρωες…
«Ηρωας είναι κάποιος που αποφασίζει να κάνει ένα παιδί στην εποχή μας, σε καιρούς δύσκολους, ανερμάτιστους. Οταν αυτό που κοιτάς μπροστά είναι δύσκολο, όσο φωτεινό και αν θέλεις να είναι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο. Ηρωας επίσης είναι κάποιος που στην Ελλάδα πληρώνει την Εφορία του και το ΙΚΑ. Ενας καθημερινός άνθρωπος ο οποίος, με μια αφάνταστη δύναμη, με ένα θάρρος που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκει, ξεπερνά ένα εμπόδιο και περιφρουρεί το όραμά του».

Το καλύτερο πράγμα στη ζωή;
«Να απολαύσεις το ταξίδι, με όλες τις δυσκολίες που έχει».

Τι σημαίνει «μεγαλώνω»;
«Ζω. Και μόνο. Σημασία βέβαια έχει πώς ζω, πώς διαλέγω να μεγαλώσω».

Μια κριτική που σας πλήγωσε;
«Δεν έχω πληγωθεί από καμία αρνητική κριτική».

Ενα λάθος που αγαπήσατε;
«Πολλά λάθη μου έχω αγαπήσει. Σχεδόν όλα. Επειδή όμως είμαι ένας άνθρωπος που δεν ζει με τα λάθη του, ώστε να τα σκέφτεται ξανά και ξανά και να γυρνάει σε αυτά, δεν μπορώ να θυμηθώ ή να ξεχωρίσω κάποιο».

Εχετε φοβηθεί τη φλόγα;
«Πώς να τη φοβηθείς, αφού εσύ τη δημιουργείς; Δεν έχεις περιθώριο εκείνη τη στιγμή να το συνειδητοποιήσεις και να τη φοβηθείς. Απλώς καίγεσαι. Είσαι καταδικασμένη».

Ποια σκανδαλιά θέλει να κάνει το παιδί μέσα σας;
«Την κάνει. Το σκάει. Το παιδί μέσα μου κάνει σκασιαρχείο. Απ’ όλα και απ’ όλους. Μεγάλη ιστορία. Υγεία. Το σκάω συχνά διανοητικά».

Πού βρίσκεται ο θεός των μικρών πραγμάτων;
«Στην επαφή μου με τη φύση και σε στιγμές μεγάλης συγκίνησης με έναν άλλο άνθρωπο, είτε αυτός είναι έρωτας είτε φίλος».

Πότε έγιναν όλα δυνατά τα αδύνατα;
«Αν μου έλεγαν στην εφηβεία μου ότι θα γινόμουν τραγουδίστρια, δεν θα το πίστευα. Θα το θεωρούσα αδύνατο. Αλλά να που έγινε δυνατό το αδύνατο».

Το μεγαλύτερο παραμύθι που σας αρέσει να ακούτε ξανά και ξανά;
«Δεν μου αρέσουν τα παραμύθια».

Πού πήγε η Αριστερά;
«Ελα ντε. Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι υπάρχουν προσωπικότητες με όραμα, αλλά όλη μαζί η Αριστερά δεν ξέρω πού έχει πάει. Μερικές φορές τη βρίσκω πιο φανατική από ποτέ, κάτι το οποίο απεύχομαι σε όλους τους ανθρώπους».

Υπάρχουν «γυναικείες» σκέψεις;
«Το βέβαιο είναι ότι είναι άλλος ο τρόπος που σκεφτόμαστε εμείς και άλλος ο τρόπος που σκέφτονται οι άντρες. Συναντιόμαστε σπανίως. Αυτή είναι η θεωρία μου».

Τι κρατάτε από τη μόδα;
«Η μόδα για μένα είναι αυτό που ταιριάζει σε σένα. Οπότε αυτό κρατάω».

Πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε;
«Οχι πάρα πολλά, παρ’ όλο που έχω μεγάλη αγάπη στα παπούτσια. Εχω περίπου 20-30 ζευγάρια. Θα θελα να είχα πολλά παραπάνω πάντως».

Γιατί ποτέ δεν αλλάζετε τα μαλλιά σας;
«Γιατί δεν μου πάνε αλλιώς. Με βολεύουν άλλωστε έτσι. Δεν πηγαίνω καν στο κομμωτήριο. Μου αρέσουν βέβαια και τα ίσια μαλλιά».

Χθες το βράδυ;
«Πρόβες».

Μαγειρέψατε τελευταία φορά;
«Πριν από 18 χρόνια για την κόρη μου. Δεν μαγειρεύω. Δεν μου αρέσει καθόλου».

Τι σας αρέσει να τσιμπολογάτε;
«Δεν τσιμπολογάω. Φαίνεται άλλωστε».

Ζηλέψατε πρόσφατα;
«Ενα ταξίδι που έκανε η Μάγια Τσόκλη στην Ισπανία, ακολουθώντας μια διαδρομή προσκυνητών. Ταξιδεύω συνήθως με τη δουλειά και δεν το ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα. Ο στόχος μου είναι το ταξίδι».

Βαριέστε αφόρητα;
«Να πηγαίνω σε μια μακρινή χώρα και να ακούω το ίδιο τραγούδι που άκουσα στο Λονδίνο. Πολύ βαρετός κόσμος».

Εξαρτημένη από…

«Τα παιδιά μου».

Υπήρξατε κακή μαμά όταν…
«Εχω τη θεωρία ότι είμαι πολύ καλή μάνα. Μη μου το χαλάς. Νομίζω ότι με τα παιδιά μου έχω ποιοτικό χρόνο και γι’ αυτό έχω πολύ καλή σχέση μαζί τους».

Ονειρεμένος προορισμός στον οποίο δεν τολμάτε να πάτε;
«Δεν υπάρχει. Τι ερώτηση είναι αυτή; Θα πήγαινα οπουδήποτε».