Ένα διαφορετικό μουσικό πρωινό όπου θα προσφερθεί…«Βιεννέζικο Κρουασάν» μπορούν να παρακολουθήσουν οι νεαροί φιλόμουσοι την προσεχή Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θέμα της εν λόγω, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συναυλίας είναι οι επιρροές της παραδοσιακής μουσικής στην έντεχνη δημιουργία, μέσα από νέες μελωδίες και αρμονίες, ασυνήθιστα όργανα, καινούριο υλικό, πρωτότυπους τρόπους έκφρασης κ.α.

Το επίκεντρο της συναυλίας θα εστιαστεί γεωγραφικά στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουγγαρία και την Τουρκία και στον τρόπο με τον οποίο το μουσικό φολκλόρ των περιοχών αυτών επηρέασε τις συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του κλασικισμού και του ρομαντισμού, όπως του Χάιντν, του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Μπραμς.

Η παρουσίαση θα εμπλουτισθεί με μουσικά παραδείγματα, σχόλια, ανέκδοτα αλλά και οπτικοακουστικό υλικό. Τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών διευθύνουν τέσσερις νέοι αρχιμουσικοί, ο Σπύρος Προσωπάρης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, η Κάτια Μολφέση και ο Φώτης Μιχαλάκης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο» σε επιμέλεια – παρουσίαση της Εφης Αβέρωφ Μιχαηλίδου, η οποία εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια είναι πιστή στο ραντεβού της με το νεανικό κοινό συνδυάζοντας το ψυχαγωγικό με το παιδαγωγικό στοιχείο.

Oσο για τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου, πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής στην Ελλάδα αφού από το αρχικό, μικρό μαθητικό σύνολο που είχε ιδρυθεί το 1893, προήλθε η σημερινή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

> Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ.:210_7282.333. Ωρα έναρξης: 11.30.