Εκτός από αδιάφορα ροστμπίφ και άνοστα κοψίδια, οι (αρχαίοι) Βρετανοί έτρωγαν και τους νεκρούς τους, σύμφωνα με ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν φημίζονταν για το φαγητό τους.

Αφού χλαπάκιαζαν και χόρταιναν, κατασκεύαζαν κύπελλα από τα εναπομείναντα κρανία. Για να μην πάει τίποτε χαμένο.

Αρχαιολογικό θρίλερ, λοιπόν: σε ανασκαφές στη Νότια Βρετανία ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά ηλικίας 15.000 ετών τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού.

Επιπλέον, οι γωνίες των κρανίων είχαν λειανθεί ώστε να δημιουργηθούν γαβάθες, ενώ ο μαλακός ιστός τους είχε καθαριστεί με επιμέλεια. «Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πώς χρησιμοποιούνταν τότε αυτά τα κύπελλα, πρόσφατα παραδείγματα όμως μας δείχνουν ότι μπορεί να έβαζαν μέσα τους αίμα, κρασί ή τρόφιμα για τελετές» δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στις ερευνητικές ομάδες.

Η αυθυποβολή είναι το καλύτερο παυσίπονο, σύμφωνα με βρετανούς και γερμανούς επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το χαπάκι που παίρνετε, π.χ. για να σας περάσει ο πονοκέφαλος, λειτουργεί καλύτερα όταν είστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσει, ενώ μπορεί και να μην έχει καμία απολύτως αποτελεσματικότητα αν δεν πιστεύετε στις ιδιότητές του.

Αντί να φέρει υπογεννητικότητα η οικονομική κρίση αναμένεται να φέρει καταιγισμό γεννήσεων: κατά τους ειδικούς, όσο πιο άδεια είναι η τσέπη μας τόσο περισσότερο αντικαθιστούμε τις εξόδους με τρυφερές συνευρέσεις στην κρεβατοκάμαρα. Που και δεν στοιχίζουν τίποτε και είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Βεβαίως, εννέα μήνες μετά έρχεται η γέννα, ένα νέο μέλος στο σπίτι και όλες οι υποχρεώσεις (και οι οικονομικές) που αυτό συνεπάγεται…

Οπότε, ίσως η ιδέα μιας εξόδου να είναι καλύτερη από το να μείνουμε στο σπίτι.

Στο ζενίθ η παγκόσμια θεαματικότητα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα: κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο οι θεατές που παρακολουθούσαν το κανάλι μέσω του Διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 2.500% και έφτασαν τα 4 εκατομμύρια! Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 1,6 εκατομμύριο προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Κύριε διευθυντά
Καινούργια εποχή, καινούργιο σήμα, καινούργια γραφεία.

Και δύο μόνο φωτογραφίες στην είσοδο του κτιρίου (επί της λεωφόρου Συγγρού) που θα στεγάζει από εδώ και εμπρός τις υπηρεσίες της ΝΔ: μία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μία του νυν προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Να υποθέσω ότι οι υπόλοιποι πρόεδροι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) δεν… αναρτήθηκαν λόγω ελλείψεως χώρου; Οπως κι αν έχει, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κ. Σαμαράς την ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ενίοτε αντιμετωπίζουμε την εθνική μας ιστορία: κρύβοντας και αποσιωπώντας εκείνα που μας ενοχλούν και νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τα ξορκίζουμε. Ελα όμως που το παρελθόν μας είναι αναπόδραστο…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ