Ενταση σημειώθηκε νωρίτερα στην Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων εισέβαλλαν στην συνεδρίαση του Δ. Σ. ζητώντας την παραίτηση του προέδρου του οργάνου κ. Νίκου Μουρκογιάννη. Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν στον κ. Μουρκογιάννη ότι όχι μόνο δεν συνέβαλλε στην εξυγίανση του οργανισμού (κάτι για το οποίο ο ίδιος επαίρετο σταθερά στη διάρκεια της 11μηνης θητείας του) αλλά, ουσιαστικά, μοναδική του επιδίωξη στάθηκε η προσωπική του προβολή και οι δημόσιες σχέσεις. Αποτέλεσμα τούτου, είναι να βρίσκεται σήμερα η ΕΛΣ σε δεινή οικονομική κατάσταση έτσι ώστε, πέραν πολλών άλλων τραγελαφικών, να μην έχει καταβληθεί και στους εργαζομένους η προκαταβολή του μηνός Φεβρουαρίου. Προκειμένου, δε, να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους, το Δ.Σ αποφάσισε χθες να χορηγηθεί το ποσό των 150 ευρώ σε όσους έχουν μεικτές αποδοχές ύψους έως 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ωστόσο άμεσα, τόσο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου κ. Μύρων Μιχαηλίδης όσο και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος θ΄αναζητήσουν τρόπους καταβολής της μισθοδοσίας.

Με προ ημερών ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «θέατρο του παραλόγου» το οποίο ζει αυτές τις ημέρες η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αφού αναφέρονται στις κατά καιρούς εξαγγελίες του κ. Μουρκογιάννη για εξυγίανση του οργανισμού, μείωση κόστους, μετακομίσεις γραφείων, κατάργηση διπλών συμβάσεων, ισονομία κ.λ.π διατυπώνουν το ερώτημα τί απ΄όλ΄αυτά συνέβη στ΄αλήθεια.

«Διαπραγματεύθηκε σοβαρά ο κ. Μουρκογιάννης με τους πιστωτές της ΕΛΣ;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι απαντώντας αρνητικά. «Αν διαπραγματευόταν – συνεχίζει η ανακοίνωση-δεν θα υπήρχαν διαταγές πληρωμής και η ΕΛΣ δεν θα ήταν στις λίστες του Τειρεσία, δεν θα υπήρχαν αιτήσεις για κατάσχεση των επιχορηγήσεων και των χρηματικών διαθεσίμων, ούτε αγωγές». Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν στον κ. Μουρκογιάννη ότι αντί να εργάζεται για το «νοικοκύρεμα» του οργανισμού, «μοίρασε αφειδώς τίτλους και αυξήσεις, θέσπισε διπλές συμβάσεις, κρατά επιλεκτικά κάποιους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, μοιράζει επιλεκτικά υπερωρίες και μεγάλες προκαταβολές».

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΛΣ εξέδωσε, τέλος και η Νέα Δημοκρατία.