Η συζήτηση για τον διαχειριστικό έλεγχοτου Δήμου οδήγησεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων κυρίου Γ. Καμίνη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Κακλαμάνη, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και προσωπικών αντεγκλήσεων. Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ.Κακλαμάνης απείλησε τη διοίκηση του δημου Αθηναίων με μήνυση αν δεν δεχόταν να διεκδικήσει στα διοικητικά δικαστήρια παρακρατηθέντα ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 38 εκατομμυρίων.

Ο κ. Καμίνης τον κατήγγειλε για τακτική απειλών και ποινικοποίησης πολιτικών σχέσεων Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης λέγοντας ότι έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο. Ο κ. Κακλαμάνης του αντέτεινε, ότι δεν θέλει να διεκδικήσει τα 38 εκατομμύρια που η κυβέρνηση στέρησε από τους δημότες της Αθήνας για να μην κακοκαρδίσει την κυβέρνηση, τον κύριο Παπακωνσταντίνου και την τρόικα.

Ο κ. Κακλαμάνης είχε αναφέρει ότι ο δήμος της Αθήνας έχασε 38 εκατ ευρώ από την «αυθαίρετη μη καταβολή» κάποιας δόσης του ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – αφορά κονδύλι που δίνεται στους δήμους για τα έργα). Ζήτησε λοιπόν ονομαστική ψηφοφορία ώστε ο δήμος να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια με αίτημα την επιστροφή τους. Μάλιστα περιέγραψε την διαδικασία του πώς πρέπει να κινηθεί ο δήμος λέγοντας ότι εντός δεκαπενθημέρου πρέπει να απαντήσει σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα να προχωρήσει ο δήμος σε αγωγή στα δικαστήρια. Η φράση που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν: «Αν δεν το δεχτείτε, είναι απιστία περί τη διοίκηση σε βαθμό κακουργήματος. Είμαι υποχρεωμένος τότε να υποβάλω μήνυση για το ότι ο δήμος απεμπολεί τα συμφέροντά του».

Από την πλευρά του η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ έκανε λόγο για βεντέτα που πρέπει να σταματήσει.

Ολες οι παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ και του διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά του δήμου από το 2003 έως το 2010.