Σωτήρης Παπαθανασίου «Οσοι πετάνε μολότοφ είναι αμυνόμενοι»

Περισσότερο από δύο μήνες βρίσκεται καθημερινά στο μπλόκο της λεωφόρου Λαυρίου, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Υπηρετώντας επί δεκαετίες ως ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 72χρονος συνταξιούχος κ. Σωτήρης Παπαθανασίου είναι ένας άνθρωπος που έχει δει πολλά. «Εχω αναχαιτίσει τουρκικά αεροπλάνα, πήγα στην Κύπρο το 1974. Την Τρίτη φοβήθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου» λέει περιγράφοντας τα γεγονότα που ακολούθησαν την προσαγωγή ενός κατοίκου.

Περισσότερο από δύο μήνες βρίσκεται καθημερινά στο μπλόκο της λεωφόρου Λαυρίου, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Υπηρετώντας επί δεκαετίες ως ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 72χρονος συνταξιούχος κ. Σωτήρης Παπαθανασίου είναι ένας άνθρωπος που έχει δει πολλά. «Εχω αναχαιτίσει τουρκικά αεροπλάνα, πήγα στην Κύπρο το 1974. Την Τρίτη φοβήθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου» λέει περιγράφοντας τα γεγονότα που ακολούθησαν την προσαγωγή ενός κατοίκου. «Η Αστυνομίαμπήκε σε σπίτια, δακρυγόνα έπεφταν από παντού» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα». «Ας μην πιστεύουν ότι με τη βία θα μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα.Είμαστε Αρβανίτες,δηλαδή πεισματάρηδες,και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Για εμάς είναι θέμα ζωής και θανάτου να μην έρθουν τα σκουπίδια της Αθήνας εδώ». Η άποψη του κ. Παπαθανασίου είναι η επικρατούσα στους κατοίκους της πόλης του, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ιδεολογικής τοποθέτησης. «Η Κερατέα ήταν μια από τις πιο φιλήσυχες περιοχές της Αττικής.Οσοι πετάνε πέτρες, ξύλα, ακόμη και μολότοφ, είναι αμυνόμενοι. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η τήρηση διαταγών. Ομως η Αστυνομία δρα σαν να μισεί τους κατοίκους της πόλης.Μακάρι να ήμουν νεότερος ώστε να συμμετείχα και εγώ πιο δυναμικά στις κινητοποιήσεις.Πάντως φοβάμαι ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα έχουμε θύματα εκατέρωθεν».

Η 65χρονη σύζυγός του Κατερίνα δίνει και αυτή το «παρών» στο μπλόκο της Κερατέας «κάθε βράδυ» , όπως λέει. Η γνώμη της για την Αστυνομία άλλαξε αυτό το δίμηνο της σύγκρουσης. «Τις προάλλες με κυνήγησε ένας αστυνομικός.Πρόλαβα και μπήκα στο σπίτι μιας φίλης μου. Εμεινε από κάτω μισή ώρα περιμένοντάς με να βγω έξω, λες και ήμουν εγκληματίας…».

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk