Αναζήτηση νέων προσώπων, ακόμη μεγαλύτερη περικοπή του budget, νέα projects και ξένες σειρές συγκαταλέγονται στα πλάνα των διευθυντών προγραμμάτων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Με τα οικονομικά μεγέθη να συρρικνώνονται επικίνδυνα, όλα τα στελέχη πλέον έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της μεταγραφής παρουσιαστών, την παροχή υψηλών αμοιβών σε πρωτοκλασάτα ονόματα ενώ τα προγράμματα τα οποία δεν ευτύχησαν στους πίνακες τηλεθέασης κόβονται οριστικά από το πρόγραμμα. Το νέο στοιχείο για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά είναι η απόφαση που έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί, άτυπα, από όλα σχεδόν τα κανάλια και αφορά τη συρρίκνωση της σεζόν. Το πρόγραμμα θα αρχίζει αργότερα τουλάχιστον κατά ένα δεκαπενθήμερο ενώ και η ολοκλήρωση της σεζόν, όπως όλα δείχνουν, θα γίνεται νωρίτερα, κάτι που αναμένεται να «εγκαινιαστεί» από εφέτος.

Με την πρωινή ζώνη να αποδυναμώνεται και να μην ενδιαφέρει ιδιαίτερα στην παρούσα φάση τους υπευθύνους, το prime time ενισχύεται τόσο σε εντυπώσεις όσο και σε εκπομπές. Τα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα αφορούν τη ζώνη 21.00-

24.00, οπότε εύλογα εκεί θα επενδύσουν τα κανάλια προκειμένου να διεκδικήσουν έσοδα. Στο Μega μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρείται η παραγωγή των «Μaster Chef» και «Μaster Chef junior». Σε επίπεδο σειρών θα συνεχιστούν για λίγα επεισόδια οι καθημερινές σειρές «Η ζωή της άλλης» και «Μυστικά της Εδέμ», η παραγωγή δύο νέων, μιας διά χειρός Δημήτρη Αρβανίτη και η μεταφορά του «Los Roldan». Εχουν επίσης ανατεθεί στις εταιρείες παραγωγής Studio ΑTΑ και ΤVΕ τα γυρίσματα δύο εβδομαδιαίων σειρών. Οι εκπομπές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζεται σοβαρά το μέλλον τους είναι αυτές του Σαββατοκύριακου καθώς το συνολικό κόστος τους ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα αντίστοιχα έσοδα.

Στον Αntenna η εικόνα είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς την εφετινή σεζόν έκαναν κοιλιά projects στα οποία βασίστηκε μεγάλο κομμάτι της βραδινής ζώνης («Τop Chef», «Νext top model», «Χ Factor»). Η απόφαση να μην υπάρξει δεύτερο «Τop Chef» είναι οριστική ενώ αβέβαιο θεωρείται και το μέλλον του «Νext top model». Σταθερή θέση στο πρόγραμμα θα έχουν ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας πάνω σε νέο concept όπως και η προτίμηση του καναλιού στα τουρκικά προϊόντα μυθοπλασίας.

Στον Αlpha η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Ριάλιτι, ριάλιτι και ριάλιτι. Αμετακίνητο παραμένει το «βαρύ πυροβολικό» του σταθμού, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Ελένη Μενεγάκη, με τον πρώτο να μελετά ήδη νέες ιδέες. Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για το τρίτο μέρος του «Αγρότης μόνος ψάχνει». Αμετακίνητα θα είναι τα «Κάτι ψήνεται» και «Οικογενειακές ιστορίες», ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει και συνέχεια του «Βig Βrother» όπως και του «Greek Ιdol». Η πρωινή ζώνη του καναλιού δεν αλλάζει στον βασικό άξονά της ενώ το Σαββατοκύριακο παραμένει αποδυναμωμένο.