Επίθεση στην κυβέρνηση για τα γεγονότα της Κερατέας, αλλά και την στάση της απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος την κατηγόρησε ότι «έχει χάσει την μπάλα».

Επεσήμανε ότι «δεν αρκεί η στήριξη των ΜΜΕ, ούτε η καταστολή αρκεί», για να σταματήσει το κύμα οργής από την πολιτική της.

Όπως είπε, «γενικεύονται τα προβλήματα, η οργή γενικεύεται, ο θυμός γενικεύεται και όταν κάποιοι χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν την ποιότητα ζωής τους, δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα παιδιά στο φροντιστήριο, τότε φθάνουν και στα άκρα».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζομένους για ό,τι δεν πάει καλά στη χώρα, όπως έγινε με τους ναυτεργάτες, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους γιατρούς, τους οδηγούς λεωφορείων. «Αυτοί οι έρμοι, οι κάτοικοι της Κερατέας, που επί δυο μήνες τους έχετε περικυκλωμένους από δυνάμεις ασφαλείας, έχετε πάει τις μισές μονάδες ΜΑΤ στην Κερατέα, μην τυχόν και δεν προχωρήσει το μεγάλο έργο -που είναι ΧΥΤΑ παρεμπιπτόντως, δεν είναι ΧΥΤΥ- είναι άνομοι, ακραίοι, βάνδαλοι, σε λίγο θα τους χαρακτηρίσετε και τρομοκράτες. Πού θα πάει όμως αυτή η ιστορία;», αναρωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Ξέρετε τι είναι. Μικρά παιδιά, γέροντες, παπάδες και τους λέτε τρομοκράτες και χουλιγκάνους και αναρχικούς. Όλη η κοινωνία αναρχική είναι κύριε Υπουργέ; Και όλη η κοινωνία υποκινούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ; Θα είχαμε καταφέρει να έχουμε τεράστια ποσοστά. Δε βγαίνει όμως έτσι».