«Ψήνεται» η μετατροπή της Ένωσης Ανεξάρτητων Πολιτών σε κόμμα με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Γιάννη Δημαρά και με διακριτό το ρόλο του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου. Πασοκογενείς κι οι δυο προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη ημέρα, αναζητώντας «συμμάχους» για να δημιουργήσουν έναν «κεντροαριστερό» πόλο. Πάντως, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η δημοσιοποίηση της σύνθεσης της Γραμματείας της Ένωσης Ανεξάρτητων Πολιτών (ΕΝΑΠ) στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι κ. κ. Νίκος Μαρκάτος (καθηγητής ΕΜΠ), Νίκος Εξαρχος (υπήρξε ΓΓ Αθλητισμού και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣOΚ), Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου (δημοσιογράφος). Επικεφαλής θα είναι ο κ. Δημαράς και υπεύθυνος για τα κοινοβουλευτικά ο κ. Οικονόμου.

«Ήδη έχουν δημιουργηθεί ομάδες πρωτοβουλίας σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και η γραμματεία θα έχει συντονιστικό χαρακτήρα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμη για την Κίνηση μας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να οδεύσει σε συγκρότηση κομματικού σχήματος», λέει στο «Βήμα» ο κ. Οικονόμου.

Πάντως, η προσωπική του άποψη την οποία διατύπωσε σε άρθρο του στα «Επίκαιρα» είναι ότι «η Ένωση Ανεξάρτητων Πολιτών (ΕΑΠ), η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) και οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό πολιτικό πόλο της Κεντροαριστεράς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους προσφέροντας στον ελληνικό λαό την δημοκρατική διέξοδο που χρειάζεται η κοινωνία μας».

Είναι αξιοσημείωτο ότι στην πρόταση του για «συμμαχία» δεν περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί στο «Βήμα» θεωρεί ότι «η ΕΑΠ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν πιο ευδιάκριτα τον κεντροαριστερό χώρο». Επιπλέον, σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με μια ακραία αντίληψη, που δεν με εκφράζει και δεν διευκολύνει την προσέγγιση, καθώς έχει μονομέρεια σε μια σειρά θεμάτων όπως το μεταναστευτικό ή το μνημόνιο». Και συμπληρώνει: «η ζωή δεν είναι μόνο αντιμνημόνιο».

Πάντως, δεν έχει την ίδια άποψη για τον ΣΥΝ αλλά, όπως λέει, «αφού δεν ξεκαθαρίζει το θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο ΣΥΝ, εγώ τι να πω;». Μάλιστα, επισημαίνει αιχμηρά ότι «δεν με ενδιαφέρουν οι υστερίες και οι παραδοξότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται ένας χώρος της κεντροαριστεράς που να πιέζει ενάντια σε μέτρα που πλήττουν τον κόσμο και δρα υπέρ μέτρων που τον ανακουφίζουν».