Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με δήλωσή του διαψεύδει τα όσα αναφέρονται για αυτόν στο περιοδικό Der Spiegel: «Η αναφορά στο πρόσωπό μου ότι δήθεν συνέστησα συνεργάτη μου σε συγκεκριμένη εταιρία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική», σημειώνει και αρνείται ότι συνέστησε οποινδήποτε συνεργάτη του στην εταιρία αυτή και ούτε είχε οιανδήποτε σχέση με συνεργάτες της.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας ζητεί από το γερμανικό περιοδικό την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, διαφορετικά θα αναγκαστεί, όπως αναφέρει, να προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη, όπως και το 2004 «όταν το ίδιο περιοδικό επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς να με εμπλέξει σε άλλη υπόθεση και τελικά καταδιάσθηκε και υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση».

Με αργούς ρυθμούς ωστόσο συνεχίζονται οι ανακρίσεις για τον εντοπισμό «διαρροής μαύρου πολιτικού χρήματος», στην υπόθεση της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων. Οι ελληνικές ανακριτικές αρχές υπολογίζουν, όπως «Το Βήμα», πληροφορείται να αρχίσουν να καλούν τους πρώτους μάρτυρες περίπου σε δύο εβδομάδες, χωρίς ακόμα να να καταρτισθεί ο σχετικός κατάλογος. Και τούτο επειδή, οι γερμανικές αρχές, οι οποίες έχουν προχωρήσει αρκετά στις ανακρίσεις, δεν απέστειλαν ακόμα (παρά τα ελληνικά αιτήματα), στοιχεία στις εδώ ανακριτικές αρχές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο επικεφαλής της διευθύνσεως για το ξέπλυμμα του βρώμικου χρήματος κ. Παπαγεωργίου, μετέβη μαζί τις εισαγγελείς κυρίες Κ. Π. και Μ. Κ. στην Χάγη, όπου εδρεύει η Eurojust για την αναταλλαγή στοιχείων, με τις γερμανικές δικαστικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων. Οι Γερμανοί αποκάλυψαν ορισμένα στοιχεία, υποσχέθηκαν να τα αποστείλουν και εγγράφως στις ελληνικές ανακριτικές αρχές, αλλά έως τώρα δεν έχουν αποστείλει τίποτα, ώστε να μπορέσουν οι δύο εισαγγελείς να καλέσουν τους πρώτους μάρτυρες.

Τα στοιχεία αυτά αναμένονται ωστόσο να έρθουν σε λίγες εβδομάδες. Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν δοθεί είναι και ορισμένοι λογαριασμοί σε γερμανικές τράπεζες, στις οποίες όπως βεβαιώνουν στελέχη του ΣΔΟΕ διακινούνται χρήματα από το 1998 έως και το 2007. Ουδείς γνωρίζει εάν αυτά τα χρήματα διακινούνταν νόμιμα ή όχι και κυρίως ουδείς γνωρίζει εάν ένας συγκεκριμένος λογαριασμός σε τράπεζα στην πόλη Εσσεν (πρόκειται για έναν 20ψήφιο λογαριασμό) υπήρξε σ΄αυτόν διακίνηση ύποπτου ή όχι χρήματος. Η ελληνική πλευρά, ζήτησε γερμανική δικαστική συνδρομή για να ανοίξει αυτός ο λογαριασμός, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως εξηγούσαν από το ΣΔΟΕ, πρέπει προηγουμένως να έρθουν τα στοιχεία των ανακρίσεων που διεξήγαγαν για τα υποβρύχια οι γερμανικές δικαστικές αρχές.