Καθυστερούν οι εξελίξεις των μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Οι καθηγητές ΑΕΙ κατηγορούν τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετου για εσκεμμένη κωλυσιεργία «που οφείλεται στην προετοιμασία του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε υψηλούς τόνους στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κατέληξε σε «κατηγορώ» κατά του κ. Πανάρετου. Βέβαια, να σημειωθεί ότι και από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν θεωρείται ως δείγμα… καλής θέλησης το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν απαντήσει σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα για συγκέντρωση στοιχείων περί οικογενειοκρατίας, αιωνίων φοιτητών κλπ.

Πάντως, οι αρχιτέκτονες του Πολυτεχνείου είναι έτοιμοι να «εκραγούν» και καταγγέλλουν ότι επί μήνες καθυστερεί το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο γίνονταν μέχρι σήμερα οι νέες εκλογές και εξελίξεις των μελών ΔΕΠ του κλάδου.

Με το προεδρικό διάταγμα αυτό τέθηκαν συγκεκριμένα κριτήρια για την εκλογή των αρχιτεκτόνων που αντικατέστησαν την κατοχή διδακτορικού τίτλου που δεν είναι υποχρεωτική στους αρχιτέκτονες.

Η ισχύς του Προεδρικού αυτού Διατάγματος έληξε τον περασμένο Αύγουστο και η ανανέωση του δεν έχει υπογραφεί ως σήμερα από τον υφυπουργό.

Για το λόγο αυτό και έχουν «παγώσει» οι εξελίξεις των μελών ΔΕΠ στην Αρχιτεκτονική. Όπως καταγγέλλουν οι πανεπιστημιακοί, έχουν επιδιώξει επανειλημμένως συνάντηση με τον κ. Πανάρετο αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν τύχη.