Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την σύλληψη, πριν από λίγη ώρα, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Κηφισιά, ενός νεαρού ηλικίας 22 ετών, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι τύπου Glock, δύο γεμιστήρες, μία αμυντική χειροβομβίδα αλλά και μια μικροκάμερα σε μορφή στυλό.

Επιπλέον στην κατοχή του φέρεται να είχε πορτοφόλι με σήμα της αστυνομίας. Η σύλληψη του 22χρονου έγινε στην συμβολή των οδών Εχίνου και Ιλίου στη Νέα Κηφισιά, κοντά στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής και την Τροχαία Κηφισιάς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν ακόμη ενα άτομο που κατόρθωσε να ξεφύγει από τον έλεγχο των αστυνομικών.

Ο συλληφθείς είχε μαζί του αστυνομική ταυτότητα, τα στοιχεία της οποίας ερευνούν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί για να διαπιστώσουν αν είναι ή όχι πλαστά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι με το ίδιο όνομα είχε νοικιαστεί σπίτι στην οδό Κάσου στο Χαλάνδρι, στο οποίο διέμεναν μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο συλληφθείς και ο άγνωστος συνεργός του να σχετίζονται με την δράση ένοπλης οργάνωσης ή ακόμη να είναι εκ των καταζητουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα δεν αποκλείουν την περίπτωση ο συλληφθείς να είναι ένας εκ των αδελφών Μίχαλη και Γιώργου Νικολόπουλου, οι οποιοι αναζητούνται ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση. Οι υποψίες των αστυνομικών ότι ο συλληφθείς ίσως σχετίζεται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» πολλαπλασιάζονται, αφού στην κατοχή μελών της οργανωσης έχουν βρεθεί ίδιου τύπου όπλα, μικροκάμερες αλλά και χειροβομβίδες.

Ακόμη μελη της ίδιας οργανωσης επιδεικνύοντας αστυνομικά σήματα έστηναν «μπλόκα» σε διάφορα σημεία της Αθήνας, προχωρούσαν σε υποτιθέμενο ελεγχο ταυτοτήτων νεαρών διερχομένων και υφάρπαζαν τα στοιχεία τους.