Ούτε τα μικρόφωνα της Βουλής άντεξαν αυτή τη φορά τους πολιτικούς λόγους. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έπαιρνε τον λόγο για να δευτερολογήσει, χάλασαν και τα δύο μικρόφωνα. Ο κ. Παπανδρέου μιλούσε και δεν ακουγόταν. Κτύπησε δύο τρεις φορές με το δάκτυλό του τα μικρόφωνα, αυτά δεν αντέδρασαν και ο Πρωθυπουργός έκατσε στη θέση του δίνοντας παράλληλα εντολή στους… ηλεκτρολόγους να τα φτιάξουν. Επεσε γέλιο, αλλά και αμηχανία, που ήταν περισσότερο εμφανής στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, που επιχείρησε με αστεϊσμούς του στυλ ότι «τα μικρόφωνα δεν άντεξαν τους λόγους των πολιτικών» να διασκεδάσει την όλη κατάσταση. Ευτυχώς η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, που έδωσαν όμως την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να τα πειστα υπουργικά έδρανα με τους υπουργούς κκ. Ευ. Βενιζέλο και Χάρη Παμπούκη.

Μετά τα μικρόφωνα ήρθε η σειρά των …ποτηριών να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συζήτηση. Ο κλητήρας ξέχασε να αλλάξει το ποτήρι με το νερό όταν ο Πρωθυπουργός ήταν στο βήμα, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, να ανέβει στο βήμα έχοντας μπροστά του το ποτήρι του Πρωθυπουργού. Επενέβη όμως ο κλητήρας και το άλλαξε γρήγορα, με τον κ. Σαμαρά να λέει «ευτυχώς που έγινε η αλλαγή για να μην μάθω και τα μυστικά του». Έπεσε γέλιο για δεύτερη φορά απ΄ όλους.

Αλλά δεν ήταν μόνον τα μικρόφωνα που δεν άντεξαν τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και οι βουλευτές, οι οποίοι την περισσότερη ώρα, τη στιγμή που διεξαγόταν η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική βρίσκονταν συζητώντας κυρίως για το πόρισμα της Siemens στο καφενείο, στο περιστύλιο και στο εντευκτήριο βουλευτών. «Η συζήτηση είναι επίπεδη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου», δικαιολογούσαν την απουσία τους, παρ΄ότι οι λεγόμενοι «επιλοχίες» των δύο κομμάτων κάθε λίγο και λιγάκι περνούσαν από το καφενείο και καλούσαν τους βουλευτές να εισέλθουν στην αίθουσα.

Στην αίθουσα συζητούσαν για εξωτερική πολιτική, στο καφενείο συζητούσαν για Siemens και φαινόταν ότι περισσότερο τους ενδιέφερε εάν στο πόρισμα, που άργησε να δοθεί, υπήρχε αναφορά για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι κκ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κ. Χατζηδάκης εμφανίζονταν επιφυλακτικοί όταν άκουαν από συναδέλφους τους νεοδημοκράτες, ότι συμπεριελήφθη στο πόρισμα και η κατηγορία για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα στο εντευκτήριο της Βουλής «συνεδρίαζε», η λεγόμενη ομάδα Καραβελ του ΠαΣοΚ, με επικεφαλής τον κ. Ι. Δριβελέγκα, ο οποίος παρουσίαζε προτάσεις της λεγόμενης υπαρχηγού της ομάδας κυρίας Χρύσας Αράπογλου για τη διαφάνεια. Τροπολογία είπαν ότι θα φέρουν σε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι πάντες από το 1974 θα ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν έλεγχο του πόθεν έσχες. Και όταν έλεγαν οι πάντες εννοούσαν από υπουργούς, υφυπουργούς έως και γενικούς γραμματείς και επικεφαλής των οργανισμών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος έλεγε σε βουλευτές ότι πρόκειται να αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ώστε να πάρει την έγκρισή του για να αναρτά στο διαδύκτιο τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ήρθε καθυστερημένος στην αίθουσα, και κάθησε όπως το συνηθίζει στα ορεινά δίπλα από τους κκ. Ι. Παπαθανασίου και Μαξιμο Χαρακόπουλο. Αστειεύτηκε για λίγο μαζί τους, άκουσε έως την ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα χαιρέτησε μερικούς άλλους βουλευτές της ΝΔ και αποχώρησε.

Η κυρία Παπαρήγα εκνευρίσθηκε όχι επειδή όταν συνήθως αναβαίνει στο βήμα αδειάζει η αίθουσα από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, αλλά επειδή όταν μιλούσε ο Πρωθυπουργός μιλούσε με τον βουλευτή κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου και έκανε παρατήρηση για αυτό στον κ. Παπανδρέου.

Στο εντευκτήριο την ίδια ώρα υπήρξαν ορισμένα ενδιαφέροντα «πηγαδάκια», όπως : Της κυρίας Λούκας Κατσέλη με την υφυπουργό της κυρία Αννα Νταλάρα, είχαν συζητήση για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες. Του κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη ( προσωπικό θέμα του Καρατζαφέρη, έλεγε αργότερα ο κ. Νικητιάδης προς άρση κάθε παρεξηγήσεως) και η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, στο καφενείο της Βουλής με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Πάρη ΚουκουλόπουλοΕχουμε άλυτα ζητήματα στην Κοζάνη με την ενέργεια», εξηγούσε ο κ. Κουκουλόπουλος.