«Αφιερώνουμε αυτές τις επιθέσεις στους ανθρώπους που αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της λύσσας και της συνείδησης. Μερικές εκρήξεις λοιπόν για να δώσουμε δύναμη στους αναρχικούς επαναστάτες και στους αντάρτες πόλης». Ενα από τα κύρια αποσπάσματα του εξασέλιδου σχεδίου προκήρυξης που βρέθηκε σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τεσσάρων αντιεξουσιαστών Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη, Σωκράτη Τζίφκα και Χαράλαμπου Τσιλιανίδη, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα στον Ταύρο και στον Βύρωνα. Στο σχέδιο κειμένου δεν περιέχεται το όνομα της νέας οργάνωσης που φέρεται να ετοίμαζαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

«Το ΒΗΜΑonline»παρουσιάζει τα κύρια σημεία του κειμένου των τεσσάρων αντιεξουσιαστών, από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι θα προχωρούσαν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι τέσσερις ύποπτοι να είχαν «προσκληθεί» από άτομα που έχουν καθοδηγητικό ρόλο στο εγχώριο αντάρτικο πόλης προκειμένου να καλύψουν το «κενό» μετά τις διαδοχικές συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο κείμενο λοιπόν αναφέρεται: «Στόχος μας είναι η απορρύθμιση ενός πολύπλοκου συστήματος. Σκοπός μας η ανομία ως κοινωνική συνθήκη. Στη δύση των υπαρχόντων συμφωνιών, κανόνων και νόμων που συγκρατούν συμπαγή την κοινωνική δομή θα ανατείλει ο αντάρτικος ήλιος της απελευθέρωσης». Ο συγγραφέας του κειμένου ωστόσο στη συνέχεια αποδέχεται ότι «το να μπούμε στον κοινωνικό πόλεμο με το στρατόπεδο της επανάστασης έχει για μας ένα κόστος».

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς η ανάλυση που υπάρχει στο κείμενο σχετικά με τη δράση ποινικών. Απόψεις που δεν έχουν εμφανισθεί σε παρεμφερή κείμενα ένοπλων ομάδων και για τα οποία φαίνεται να παρουσιάζεται διαφοροποίηση από προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο πεντασέλιδο σχέδιο προκήρυξης παρουσιάζονται δύο διαφορετικά κεφάλαια που αφορούν την «παραβατικότητα μέσω πλουτισμού» και την «παραβατικότητα ως σύμπτωμα μιας άρρωστης ζωής», με τα οποία ο συγγραφέας του κειμένου φέρεται να θέλει να διαφοροποιηθεί. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις δουλεμπορίου, ληστειών τραπεζών κτλ. και στη δεύτερη αυτοί που προχωρούν για προσωπικούς λόγους σε «δολοφονίες, βιασμούς ενώ έχουν και αυτοκαταστροφικές τάσεις», όπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται. Στο ίδιο τμήμα του κειμένου υπάρχει αναφορά και στην παραβατικότητα ως «συνειδητή επιλογή ζωής», ενώ σημειώνεται ότι « ιστορίες περιπέτειας και φήμες δεν μας αγγίζουν. Ούτε η παραβατικότητα μας λέει κάτι. Εχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τη μία ληστεία από την άλλη».

Εκτενής αναφορά υπάρχει σε κρατουμένους-μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και σε άλλους αντιεξουσιαστές. Στο σχέδιο προκήρυξης αναφέρεται ότι «στόχος της φυλάκισής τους δεν είναι μόνο ο σωφρονισμός αλλά και ο εκτοπισμός τους από το πεδίο του επαναστατικού πολέμου και η απομόνωσή τους από τις κοινωνικές διεργασίες».

Πάντως, συνεχίζεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό καταζητούμενων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ δεν χαλαρώνουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλη την Αττική υπό τον φόβο κάποιας νέας ένοπλης επίθεσης.