Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος οι πληροφορίες για φραστικά επεισόδια που σημειώθηκαν στον Βόλο από ομάδα πιστών κατά του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ολα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια εσπερινού, όταν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέγνωσε τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης στα νέα ελληνικά όπως την απέδωσε η μεταφραστική ομάδα της Βιβλικής Εταιρείας. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων πιστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας. Ο ιεράρχης που γνώριζε ότι επί πολλούς μήνες βρισκόταν στο στόχαστρο ορισμένων παραδοσιακών ομάδων πιστών, όπως αυτοαποκαλούνται, κάλεσε όλους όσοι διαμαρτύρονταν να ηρεμήσουν. «Πρέπει να ξέρετε», είπε απευθυνόμενος στους πιστούς, «ότι αυτή τη στιγμή μας βιντεοσκοπούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Θέλουν να δείξουν ότι υπάρχει αντίδραση. Πρέπει να σας πω ότι τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης είναι διδακτικά, δεν είναι ευχές της Εκκλησίας».

Το εκκλησίασμα ηρέμησε προσωρινά, όμως η ένταση συνεχίστηκε αργότερα καθώς ο Μητροπολίτης συνέχισε να διαβάζει τις προφητείες στη δημοτική, γεγονός που προκαλούσε διαρκώς την αντίδραση ορισμένων ανδρών και γυναικών. Ο ίδιος ο κ. Ιγνάτιος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει καθώς όπως σημείωσε έχει μεγάλη «αγωνία. Οχι τόσο γι’ αυτούς που, με τα χρόνια, εξοικειώθηκαν με τη λατρεία, που έζησαν και ζουν μέσα μέσα στη λατρεία, με έναν τρόπο που τον ευλογεί ο Θεός. Εχω αγωνία κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Με απασχολεί ποιο θα είναι το εκκλησίασμά μας μετά από 10, 20 και 30 χρόνια, ποια θα είναι η σχέση των νέων μας με τα λειτουργικά δρώμενα». Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν οι νέοι τα προβλήματα που έχουν με την κατανόηση των λειτουργικών κειμένων δημιούργησε ειδικό φροντιστήριο προκειμένου όλοι όσοι το επιθυμούν να αρχίσουν μέσα από ειδικά μαθήματα να κατανοούν τη γλώσσα της θείας λατρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είναι ο ένας από τους πέντε ιεράρχες που διαβάζουν κείμενα της θείας λατρείας στη δημοτική. Πρωτοπόροι στον τομέα αυτόν είναι ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος ο οποίος έχει κληθεί και στην Ιερά Σύνοδο για εξηγήσεις καθώς και ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος. Ακόμη, στη δημοτική αποδίδουν αναγνώσματα οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος.