Η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη δεν συγκέντρωσε τα πυρά των βουλευτών του ΠαΣοΚ μόνο στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος, όπου πήγαν ακόμη και βουλευτές που δεν μετέχουν, αλλά και τα πυρά πασόκων βουλευτών σε ταβέρνα στην Καισαριανή. Εκεί συγκεντρώθηκε την Τρίτη το βράδυ μια ομάδα από βουλευτές του ΠαΣοΚ, ακραιφνείς παπανδρεϊκοί, και ανάμεσα στις καραβιδομακαρονάδες, τον άσπρο ταραμά, το τσίπουρο και τον σπιτικό χαλβά ετέθησαν ορισμένα ερωτήματα, όπως φέρ’ ειπείν: «Γιατί η Τίνα αποφεύγει επιμελώς και εμφανώς τους βουλευτές, τα κομματικά στελέχη και τους συνδικαλιστές;».

Αφορμή για τις «καραβιδομακαρονάδες της διαμαρτυρίας κατά της Τίνας» στάθηκε η ονομαστική εορτή του βουλευτή Αχαΐας κ. Αθ. Παπαδόπουλου, την οποία πολλοί βουλευτές της λεγόμενης «ομάδας του Κάραβελ» τίμησαν δεόντως, οι περισσότεροι από τους οποίους μετείχαν λίγες νωρίτερα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος και «πετροβολούσαν» την υπουργό Περιβάλλοντος. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ν. Ζωίδης, για παράδειγμα, επανελάμβανε συνεχώς ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο, το ίδιο έλεγε και ο κ. Ι. Δριβελέγκας (πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου), ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο «αντάρτικο» που στήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στον αρμόδιο ΚΤΕ. Αποκάλυψε μάλιστα ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου «τον έντονο προβληματισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την άρνηση των υπουργών να συνεργάζονται με τους βουλευτές». Η κυρία Χρύσα Αράπογλου επιχειρούσε να κατεβάσει τους τόνους, πλην όμως επέμενε ότι η υπουργός θα πρέπει να συνεργάζεται αρτιότερα με τους βουλευτές: «Με ενοχλεί η ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος» έλεγε η κυρία Αράπογλου, η οποία ωστόσο επανελάμβανε ότι οι πασόκοι βουλευτές πρέπει να περάσουν μια ήσυχη «κοινωνική βραδιά» στην ταβέρνα της Καισαριανής.

Το «μένος» των βουλευτών του ΠαΣοΚ για το νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη για «τα δέκα στρέμματα» δεν εκδηλώθηκε βεβαίως ούτε κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ούτε στην Ταβέρνα της Μπόμπενας στην Καισαριανή. Είναι το πρώτο θέμα συζήτησης εδώ και καιρό της πλέον αθόρυβης ομάδας που λειτουργεί μέσα στο κυβερνών κόμμα, με τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για βουλευτές της επαρχίας που διαμένουν στο ξενοδοχείο Κάραβελ (τη διαμονή τους πληρώνει η Βουλή) και συντονίζονται με τρόπο εντυπωσιακό, μακριά από τη δημοσιότητα, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις δηλώσεις, και στόχο έχουν να επαναφέρουν υπουργούς στην κομματική γραμμή. Η «ομάδα του Κάραβελ» έχει κάνει ως τώρα αρκετές παρεμβάσεις σε νομοσχέδια (κυρίως αυτά που αφορούν την κυρία Μπιρμπίλη) και βασίζει τη δραστηριότητά της στο γεγονός ότι όλοι οι βουλευτές είναι «προεδρικοί», έχουν πρόσβαση στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνεργάζονται αρμονικά με την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη και μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους ακόμη και στη Σύνοδο των Προέδρων (της Βουλής). Εχουν κάνει παρεμβάσεις στο θέμα των δασών, στο θέμα της διεθνούς διαφάνειας, ακόμη και στη δημοσιοποίηση του καταλόγου των οφειλετών του Δημοσίου. Αν και οι ίδιοι δεν παραδέχονται τον χαρακτηρισμό «ομάδα» και αυτοαποκαλούνται «παρέα του Κάραβελ», ωστόσο συναντώνται τα πρωινά ή νωρίς το απόγευμα και προχωρούν σε ένα είδος brain storming για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Στην «παρέα» αυτή μετέχουν κατά περίπτωση, πλην των κ. Δριβελέγκα και της κυρίας Αράπογλου, η κυρία Κατερίνα Περλεπέ, ο κ. Β. Γιουματζίδης (Πέλλας), η κυρία Ολγα Ρενταρή (Εβρου), ο κ. Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), ο κ. Δ. Παπουτσής (Καβάλας), ο κ. Ζωίδης και άλλοι.