Σε διαρκή σύσκεψη βρισκόταν από το πρωί της Τετάρτης η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, ενώ παράλληλα τα μέλη όλων των κομμάτων συσκέπτονταν και με στελέχη των κομματικών μηχανισμών. Ασαφές είναι ακόμη το τοπίο για το ποια συγκεκριμένα πρόσωπα θα συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση των ευθυνών των πρώην υπουργών για το σκάνδαλο, παρ’ ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να επιβεβαιώνεται η άποψη πως πρέπει να συμπεριληφθούν οι πρώην υπουργοί που έχουν υπογράψει τις επίμαχες συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία.

Το ίδιο συμφωνήθηκε και σε πρωινή συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρα με τον αρχηγό του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, στον οποίο φέρεται να είπε χαρακτηριστικά τη φράση που αποκάλυψε το Βήμα online: «Πρόεδρε, πρέπει να τους αναφέρουμε όλους, ακόμα και αν είναι να ματώσουμε». Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη είχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης, ο οποίος έχει κάνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις για το κεφάλαιο που αφορά το C4I, και ιδιαίτερα για τη σύναψη της σύμβασης με την αμερικανική εταιρεία SAIC, στην οποία υπεργολάβος ήταν η Siemens. Οι παρατηρήσεις του φαίνονται να γίνονται δεκτές τόσο από το ΠαΣοΚ όσο και από τη ΝΔ.

Στον κύκλο των προσώπων που θα αναφέρονται ως υπεύθυνοι για το σκάνδαλο θα υπάρχει μάλλον και πρόσωπο-έκπληξη στο οποίο θα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες για τη φυγή του κ. Χρ. Καραβέλα. Παράλληλα στο επίκεντρο βρέθηκε και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, όμως η προσκόμιση από την πλευρά του εγγράφων που αποδεικνύουν ότι είχε διοριστεί δικηγόρος σε διαδικασία ανοίγματος λογαριασμών φαίνεται πως μειώνει τις πιθανότητες να συμπεριληφθεί και αυτός μεταξύ των εμπλεκομένων. Σε σχέση με δώρα που δόθηκαν σε βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόταση να συμπεριληφθεί και αυτός στον κύκλο των εμπλεκομένων προσώπων δεν φαίνεται να έχει τύχη. Στο κεφάλαιο της χρηματοδότησης των κομμάτων θα αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες τρεις περιπτώσεις: αυτή της εισροής 1 εκατ. γερμανικών μάρκων μέσω του κ. Θ. Τσουκάτου στα ταμεία του ΠαΣοΚ, της παραδοχής από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι εισέρεε σε ελληνικά κόμματα το 2% του τζίρου της Siemens Ελλάς, αλλά και της χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας μέσω λογαριασμού της υπεράκτιας εταιρείας ΜΑΥΟ επί προεδρίας του κ. Κ. Μητσοτάκη.