Με αυξανόμενο ρυθμό, τους τελευταίους μήνες, συνεχίζονται οι τηλεφωνικές αλλά και οι γραπτές καταγγελίες πολιτών στο ΣΔΟΕ εναντίον συμπολιτών τους για φοροδιαφυγή. Με ρυθμό περίπου 100 την ημέρα συγγενείς εξακολουθούν να καταγγέλουν συγγενείς, υπάλληλοι να καταγγέλουν τους εργοδότες τους, ασθενείς τους γιατρούς τους (για φακελάκι), συνεταίροι τους συνεταίρους τους και εν διαστάσει σύζυγοι τους συζύγους τους για φοροδιαφυγή, για διαφυγόντα κέρδη, για αδικαιολόγητο πλουτισμό, για αυθαίρετα. Τελευταία «μόδα»; Ανταγωνιστές καταγγέλλουν τους ανταγωνιστές τους. Οι καταγγελίες αυτού του είδους αυξήθηκαν, τον τελευταίο μήνα εντυπωσιακά.

Καταγγέλλουν ό,τι κανείς μπορεί να φανταστεί: «Ωσαν να πρόκειται για πράξεις αντιεκδικήσεως, μοιάζει με την παραβολή » η κατσίκα του γείτονα’, πρωτόγνωρα πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα», παραδέχονται οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι εν πάσει περιπτώσει είναι υποχρεωμένοι όλες τις καταγγελίες, όπου κι αν προέρχονται να τις περνούν από το μικροσκόπιο.

Αρκετές καταγγελίες είναι επώνυμες και συνοδεύονται μάλιστα από αποδεικτικά στοιχεία, όπως συνέβη προσφάτως όταν ένα γείτονας παρέδωσε στο ΣΔΟΕ το συμβόλαιο και άλλα έγγραφα για την αγορά του σπιτιού του του γείτονά του ζητώντας επιμόνως να ελεγχθεί για το πού βρήκε τα χρήματα και πώς μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο.

Κατά περίεργο τρόπο όλα αυτά τα «φοροκαρφώματα» δεν αφορούν επώνυμα πρόσωπα, πολύ περισσότερο πολιτικά, για τα οποία το ΣΔΟΕ, με εντολή εισαγγελέα ερευνά. Όπως «Το Βήμα», πληροφορείται το 20% έχει όντως βάση και έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχουν βεβαίως περιπτώσεις καταγγελιών που γίνονται από αντεκδίκηση,. από φθόνο ή για επίλυση οικογενειακών διαφορών, αλλά οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένες να τις εξετάσουν όλες δίνοντας ωστόσο προτεραιότητα στις επώνυμες καταγγελίες.