«Το παιδικό μου όνειρο ήταν πολύ συγκεκριμένο:Οταν έκλεινα τα μάτια μου, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, φανταζόμουν τον εαυτό μου σαν τη Βλαχοπούλου ή τη Βουγιουκλάκη:να παίζω, να χορεύω και να τραγουδάω,να είμαι πάνω σε μια σκηνή και να κάνω τον κόσμο να γελάει και να με χειροκροτεί. Αυτό ονειρευόμουν». Και να που μέσα στον εφιάλτη της τηλεοπτικής παρακμής (ένεκα οικονομικής, αισθητικής και άλλων υφέσεων) το παιδικό όνειρο της Μαρίας Μπεκατώρου (η ίδια το αποκάλυψε σε lifestyle περιοδικό) έγινε πραγματικότητα: Η κεντρική παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Τηλεάστυ έκανε την ανατροπή και χειριζόμενη επιδέξια την εικόνα της, σε πείσμα εκείνων που επιβεβαίωναν στο πρόσωπό της και στην καρτουνίστικη παρουσία της όλα τα ανέκδοτα για τις ξανθές, βρέθηκε να είναι το φαβορί για το πρώτο βραβείο στον αποψινό τελικό του «Just the two of us».

Πολύ συμπαθής για να αποχωρήσει
Θα τερματίσει όμως; Θα αποχωρήσει από το σόου του Μega θριαμβεύτρια; Τι σημασία έχει… Ο θρίαμβος έχει ήδη επιτευχθεί: η προστατευόμενη του Γιώργου Καρατζαφέρη (και στρατευμένη στον ΛΑΟΣ) παρουσιάστρια, παρ΄ ότι εκλήθη στο σόου του Μega για να αποτελέσει για μερικά επεισόδια (κανένας δεν θεωρούσε ότι είχε τα φόντα να προχωρήσει) τη διασκεδάστρια της εκπομπής- με τους παλιμπαιδισμούς της, με τις αφελείς ατάκες της και με τα φάλτσα της- εκτόπισε τραγουδιστές εγνωσμένης αξίας όπως η Ελπίδα αλλά και ηθοποιούς που τραγουδάνε πολύ καλά όπως η Μαριάννα Πολυχρονίδη . Και αριβάρει στον τελικό φαλτσάροντας μεν ασύστολα, αλλά και κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι στο κοινό. Στους τηλεθεατές που την κρατούσαν με την τηλεψήφο τους στο παιχνίδι όποτε η επιτροπή την έβγαζε στον τάκο, και που εδώ και τέσσερις μήνες την υπερψηφίζουν όχι για τα φωνητικά προσόντα της αλλά για το κέφι της και για το γέλιο που χαρίζει με κάθε εμφάνισή της.

Αυτά είναι τα όπλα με τα οποία έφτασε στην τελική ευθεία, κερδίζοντας τη λαϊκή συμπάθεια (με την ειλικρίνεια ή με την πονηριά της;) και αποδεικνύοντας σε όλους όσοι έσπευσαν να γελάσουν προκαταβολικά με την ανακοίνωση του ονόματός της ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο σόου ότι η «αφασική», η «πέρα βρέχει», η «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» Μαρία που τόσο σατιρίστηκε από τους «Ράδιο Αρβύλα»- και όχι μόνο- είναι πολύ πιο δύσκολη και σκληρή αντίπαλος απ΄ ό,τι πίστεψαν.

Υπήρχαν βεβαίως και εκείνοι που πάντοτε πίστευαν στην αξία της… καταφρονεμένης Μαρίας, με πρώτη τη μαμά Μπεκατώρου. Η οποία βγήκε τηλεφωνικώς στα κανάλια για να επιβεβαιώσει: «Το παιδί μου είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε, δεν υποκρίνεται ποτέ» και για να αναφωνήσει θριαμβευτικά, εκφράζοντας ταυτοχρόνως ένα μεγάλο παράπονό της: «Επιτέλους η κόρη μου αναγνωρίστηκε ύστερα από χρόνια». Υστερα από αρκετά χρόνια, καθώς η παρουσιάστρια εργάζεται στην τηλεόραση αδιάκοπα από το 1992.

Πιστή στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, πιστή και στο Τηλεάστυ του, με το κανάλι και τον καναλάρχη να την ανταμείβουν διατηρώντας τη στην παρουσίαση της πρωινής ζώνης του από το ΄92 ως σήμερα. Η Μπεκατώρου όμως άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό τελευταίως, όταν την ανακάλυψαν ο Αντώνης Κανάκης και ο Λάκης Λαζόπουλος και άρχισαν να προβάλλουν από τις εκπομπές τους ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα από το αυτοσχέδιο μαγκαζίνο της. «Να είναι καλά οι χιουμοριστικές εκπομπές» τους έχει ευχαριστήσει και η ίδια. Η οποία προτάσσει εντέχνως σε όποιον επιχειρεί να την κοροϊδέψει, να την ειρωνευθεί, να τη μειώσει με αναφορές στην «περιθωριακή» πορεία της και στις γκάφες της (στη γεωγραφία, στην ιστορία, στις διεθνείς εξελίξεις παίρνει κάτω από τη βάση, όπως θα διαπιστώσετε αν παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της) τον αυτοσαρκασμό της αλλά και τη μεγάλη καρδιά της. Μια καρδιά που είναι πάντοτε έτοιμη να συγχωρέσει εκείνους που την έχουν αδικήσει, όπως π.χ. η Αννα Δρούζα που σε μια εκπομπή της την είχε βάλει στο ίδιο «καζάνι» με τα «ταλέντα» της Αννίτας Πάνια ( Βας Βας, Γυναίκα Μαραντόνα κ.ά.) και της είχε φερθεί «λες και είμαι καμιά παρακατιανή».

Ε τούτη η πολυδιαφημισμένη, εσχάτως, χρυσή καρδιά της Μαρίας έχει συμβάλει τα μάλα στην ξαφνική δημοτικότητά της. Οπως και η από τηλεοράσεως επίμονα πλασαρισμένη εικόνα της γοητευτικής, χαριτωμένης γυναίκας, που όμως παραμένει ένα έτοιμο για σκανταλιές παιδί. «Αυτή είναι εξάλλου η Μαρία και στην προσωπική ζωή της, ένα αφελές παιδί» λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της. Μήπως αυτή ήταν ως σήμερα που την ανακάλυψαν τα μεγάλα κανάλια; Γιατί η επιτυχία της στο Μega και ο τρόπος που τη χειρίζεται έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν μιαν άλλη Μαρία, καθόλου αφελή, πολύ πιο φιλόδοξη απ΄ ό,τι θέλει να φαίνεται, με το παραπάνω πρόθυμη να ανταποκριθεί στο παιχνίδι των φλας που ξαφνικά ανάβουν σε κάθε βήμα της. Οχι ότι η φιλοδοξία δεν υπήρχε από πριν: ως και υποψήφια με τον ΛΑΟΣ στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κεφαλλονιά, είχε κατέβει σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση («επειδή μου είχε ζητήσει ο κ.Καρατζαφέρης να τον εξυπηρετήσω, τυπικά ήμουν υποψήφια»), απλώς τότε κανένας δεν ασχολούνταν μαζί της. Ενώ σήμερα… Φιλοδοξίες για την επόμενη ημέρα
Σήμερα, εξομολογητικές συνεντεύξεις («θέλω να κάνω παιδί»), φωτογραφίσεις με τον σύζυγό της, αντισμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Αντώνη Αλεβιζόπουλο (κουμπάρος του ζευγαριού που παντρεύτηκε το 2007, ύστερα από πολλά χρόνια γνωριμίας, ο Γ. Καρατζαφέρης), δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες θέλει να κάνει και άλλα πράγματα πέρα από την παρουσίαση της εκπομπής της (πάντοτε στο Τηλεάστυ, σπεύδει να διευκρινίσει) και ξανά φωτογραφίσεις: η βασίλισσα του πρωινού trash αναβαθμίζεται και κάνει νέο ξεκίνημα, δηλώνοντας: «Ακόμα δεν το πιστεύω αυτό που ζω, τσιμπιέμαι να δω αν είναι αλήθεια». Αλήθεια είναι, θα έχει όμως διάρκεια; Που και να μην έχει, εκείνη επιμένει: «Αρρωστη με τη δημοσιότητα δεν υπήρξα ποτέ,γιατί εδώ και τόσα χρόνια λειτουργώ στην τηλεόραση γνωρίζοντας ότι με βλέπει πολύ λίγος κόσμος. Και να είσαι ψωνισμένος, σε φρενάρει η πραγματικότητα». Η ίδια πραγματικότητα που μπορεί και να σε εκτροχιάσει; Εξαρτάται από το πώς θα τη διαχειριστείς…

Τα «θύματα» της Μαρίας

Από τις 17 Οκτωβρίου 2010,οπότε προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο,ως σήμερα η Μαρία Μπεκατώρου μαζί με τον παρτενέρ της,τον Χρήστο Χολίδη, υπήρξαν πέντε φορές υποψήφιοι για αποχώρηση και έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τουςΜαρία Κορινθίου- ράπερΜπο,Εύη Αδάμ-Λευτέρη Πανταζή,Κατερίνα Στικούδη-Νίκο Μίχα,Μιχάλη Μουρούτσο -Τζώρτζια Κεφαλά,Ελένη Φιλίνη-Κώστα Καραφώτη,Μιχάλη Ιατρόπουλο -Φλώρα Θεοδώρου,Αντώνη Βλοντάκη-Ραλλία Χρηστίδου, Μαριάννα Πολυχρονίδη-Ησαΐα Ματιάμπα,Θεοχάρη Ιωαννίδη-Ελπίδα, Δημήτρη Ουγγαρέζο-Αμαρυλλίδα.Σήμερα διαγωνίζονται για την πρώτη θέση με τονΠαναγιώτη Πετράκηκαι τηνΕλένη Φουρέιρα.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Γ ΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,μετά την αποφοίτησή της από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλίνων και αφού παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας προσελήφθη στο Τηλεάστυ.Η στενή γνωριμία της με την οικογένεια Καρατζαφέρη και η συμπάθεια που της έτρεφαν και εξακολουθούν να της τρέφουν ο «μπαμπάς» Γιώργος και η «μαμά» Βένη την έκαναν να νιώθει το κανάλι σαν δεύτερο σπίτι της,όπως συχνά λέει,εκφράζοντας ταυτοχρόνως την εκτίμησή της προς τον «μέντορά» της με δηλώσεις όπως: «Τον γνωρίζω από κοντά πολλά χρόνια τον κ.Καρατζαφέρη,οπότε ξέρω ότι αυτά που υποστηρίζει τα πιστεύει πραγματικά.Φωνάζει με δύναμη και πάθος και έχει πάντα την ικανότητα να επιχειρηματολογεί για αυτά που λέει,ενώ ποτέ δεν θα υποστηρίξει κάτι που δεν πιστεύει. Οταν βρίσκεις έναν άνθρωπο να σε εκφράζει,γιατί να μην το λες; Δεν έχω τέτοια κολλήματα!»