Σημαντικές εξελίξεις στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την συνεργασία της ΕΥΠ για την σύλληψη μελών ενόπλων οργανώσεων αλλά και άλλων υπόπτων, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια τέσσερις ύποπτοι για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώ ομάδες αστυνομικών πραγματοποιούν κατ’ οίκον έρευνες αναζητώντας και άλλα πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ή στοιχεία για συμμετοχή στο «νέο» αντάρτικο πόλης. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με τη νέα επιχείρηση, επιδιώκουν τη σύλληψη μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει αναλάβει την ευθύνη για 200 περίπου επιθέσεις και ανάμεσα σε αυτές την έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, στις 29 Δεκεμβρίου. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και οι αναζητήσεις προσώπων που εμπλέκονται στη δράση των οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας» και «6η Δεκέμβρη», καθώς και για τον ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με το δέμα βόμβα που σκότωσε το προηγούμενο καλοκαίρι τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Γιώργο Βασιλάκη, στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σημειώνεται ότι το «BHMAonline» αποκάλυψε πριν από δύο ημέρες -σε ρεπορτάζ για τον κλοιό ασφαλείας γύρω από 50 δικαστικούς λειτουργούς- ότι οι «έρευνες για την εγχώρια τρομοκρατία είναι σε πολύ καλό σημείο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ ότι δεν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα στοιχεία».

Σύμφωνα με ορισμένες, μη πλήρως εξακριβωμένες, πληροφορίες η ΕΛΑΣ φαίνεται να βρίσκει την «άκρη του νήματος» από αναλύσεις κλήσεων σε τηλεκάρτες και καρτοκινητά. Αυτά είχαν εντοπισθεί μετά την αποστολή των 14 δεμάτων βομβών της 1η Νοεμβρίου 2010 κυρίως σε οπλαποθήκες και καταλύματα στην Αθήνα, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο των Κωνσταντίνου Σακκά, Γιώργου Καραγιαννίδη, Αλέξη Μητρούσια, Στέλλας Αντωνίου, Χρήστου Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημαντικά στοιχεία είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στην οδό Κάσου στο Χαλάνδρι όπου φαίνεται να διέμεναν ορισμένα από τα τέσσερα καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».