Ας μην παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχει καλή τηλεόραση. Υπάρχει, αρκεί να την αναζητήσουμε. Προσπερνώντας τον τυφλοσούρτη στο prime time της σαχλαμάρας και την έλξη που ασκούν τα ριάλιτι και τα εύκολα, βρίσκεις μαργαριτάρια. Σαν κι αυτά που πρόβαλε χθες, βράδυ Τετάρτης, η ΝΕΤ και το Mega αντίστοιχα.

Ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου αφιερωμένος στον διωγμό των Ρομά μέσα από ένα εξαιρετικό οδοιπορικό με σημαντικές μαρτυρίες ανέδειξε σπάνιες δημοσιογραφικές αρετές: μαρτυρίες, επιτόπιο ρεπορτάζ, ουσιαστικά στοιχεία, σφιχτή δομή, αντικειμενική καταγραφή του προβλήματος.

Η «Ερευνα» του Παύλου Τσίμα πήρε από το χέρι τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πήγε σε υποβαθμισμένες περιοχές ζητώντας του να δώσει απαντήσεις και λύσεις για σημαντικά θέματα. Μέσα από μια συζήτηση χωρίς φωνές, παράθυρα και λαϊκισμούς ακούστηκαν απόψεις, επιχειρήματα και προτάσεις.

Η τηλεθέασή τους χαμηλή. Μόλις 4,2% ο μέσος όρος για το πρώτο και 12,1% για το δεύτερο. Αναμενόμενο. Πού να βρεθεί χρόνος και διάθεση να τα παρακολουθήσουν οι περισσότεροι, αφού τα βράδια τούς ταλανίζει το ερώτημα: Μπεκατώρου ή Πετράκης;