Το θέμα της «επένδυσης» των χρημάτων, που εισπράττουν ετησίως οι Δήμοι από τις κλήσεις της Τροχαίας, σε έργα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αναμένεται να απασχολήσει τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών.

Ειδικότερα, στελέχη του υπουργείου Μεταφορών μιλώντας στο «ΒΗΜΑonline» ανέφεραν ότι στο περιθώριο της συζήτησης για την αναδιαμόρφωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας _ που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο _ θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων έτσι ώστε να ζητηθεί απο τους Δήμους να διαθέτουν το σύνολο των χρημάτων, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος από αυτά, σε έργα για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος.

Οπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη, είναι «κοινό μυστικό» ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχόντων χρησιμοποιούν τα ποσά αυτά, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για εκδηλώσεις και για θέματα που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια οδηγών και πεζών. Συμπλήρωσαν ακόμη ότι δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθεί αυτού του είδους η χρηματοδότηση ή να περιοριστεί καθώς αποτελεί μια σημαντική οικονομική βοήθεια προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρκεί να χρησιμοποιείται προς τον σκοπό της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.