Παράνομες προσλήψεις και καταχρήσεις επί διοίκησης του Δημήτρη Παζαΐτη στο Invest in Greece το πρώην Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), καταγγέλει ο Σύλλογος Invest in Greece. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνει ότι:
«Τον Φεβρουάριο 2007 διορίστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Δημήτριος Παζαϊτης. Παρέμεινε στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, που στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Invest in Greece A.E. έως τον Απρίλιο 2010. Η υπερτριετής θητεία του στη Διοίκηση του Invest in Greece χαρακτηρίστηκε από πλήθος παρανομιών, αυθαιρεσιών και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.
Ο κος Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κου. Κων. Καραμανλή. Ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με Υπ. Απόφαση ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κος. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.
1) Το φθινόπωρο του 2008 ο κ. Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Μεταξύ άλλων προσεληφθήκαν ο σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου η κόρη του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Μπούρα και ο ανιψιός του Υφυπουργού Οικονομικών κου. Μπέζα. Πολλοί από αυτούς διορίστηκαν μεν, εμφανίστηκαν δε στο Invest in Greece ένα έτος μετά, αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Συμμετείχαν όμως σε «εκπαιδευτικά» ταξίδια στο εξωτερικό, με τις οικογένειές τους. Ένα έτος ακριβώς μετά τις προσλήψεις αυτές, αυτές μετατράπηκαν σε «αορίστου χρόνου» λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2009.
2) Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνων σύμβουλος ή/και πρόεδρος του Invest in Greece o κ. Παζαϊτης έκανε προαγωγές, υποβαθμίσεις, μετακινήσεις, ακόμη και απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τήρηση των διαδικασιών. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν ως μπόνους σε λίγα στελέχη του οργανισμού χωρίς καμία διαδικασία. Για διάχυση της ευθύνης, δημιουργούσε πάντα μία επιτροπή από τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου με προεξέχοντα τον εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δ. Ασημομύτη. Ο κ. Ασημομύτης ανταμείφθηκε με πλήθος ταξιδιών στο εξωτερικό με την οικογένεια του και με τον ορισμό του, από τον κ. Παζαϊτη, ως διευθύνοντα σύμβουλο, το καλοκαίρι του 2009.
3) Ποτέ δεν δημιούργησε Κανονισμό Προσωπικού, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί ΔΕΚΟ του 2005. Είχε έτσι την ευχέρεια να «κάνει ότι θέλει». Χαρακτηριστικά, σε ένα οργανισμό με αρχικά 20 υπαλλήλους έφερε πέντε συνολικά συμβούλους. Σε αυτούς έδωσε οργανικά διευθυντικά καθήκοντα, τοποθετώντας τους στην ιεραρχία του οργανισμού.
4) Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ. Τα αποτελέσματα των ταξιδιών αυτών στους σκοπούς του οργανισμού ήταν μηδενικά. Με ταξίδια, οικογενειακά, επιβραβεύτηκαν από τον κ. Παζαϊτη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που συνυπέγραφαν τις παράνομες διοικητικές του πράξεις.
5) Επί των ημερών του κ. Παζαϊτη κύριος προμηθευτής του οργανισμού έγινε η εταιρεία Neurosoft. Η εταιρεία αυτή ενέχεται σε διάφορα σκάνδαλα με τον ΟΠΑΠ. Τους τελευταίους 10 μήνες της θητείας του ως πρόεδρος ο κ. Παζαϊτης κατείχε υπαλληλική θέση ως Chief Operating Officer στη Neurosoft, που παρέμενε προμηθευτής του οργανισμού.
6) Εκτός από τη Neurosoft, συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών με σχεδόν κανένα αντικείμενο συναφθήκαν με διαφημιστικές εταιρείες όλες συμφερόντων Βαρβιτσιώτη, και με νομικούς όπως η κυρία Μάλοβιτς (νομική σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας κου. Αλογοσκούφη) και η κα. Πεδιαδιτάκη (αδερφή του μετόχου της Neurosoft). Μεταξύ άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συμμετείχαν επί ημερών Δημ. Παζαϊτη οι κύριοι Δημ. Ασημομύτης (εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Δραπανιώτης (εκπρόσωπος ΣΕΒ) και Στ. Ανέστης (εκπρόσωπος ΓΣΕΕ)».