Από τον χώρο της υγείας θα προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο επιχειρηματικό deal για το 2010. Το μαιευτήριο Ιασώ και το κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει πλήξει έντονα τις ιδιωτικές μονάδες υγείας.
Στις αρχές Οκτωβρίου είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών ιδιωτικό συμφωνητικό για να διαπραγματευτούν τη σύσταση εταιρείας συμμετοχών. Ο σχεδιασμός προέβλεπε την εισφορά του Φιλοκτήτη στη Holding στην οποία το Ιασώ θα αποκτούσε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και θα αναλάμβανε και το management του κέντρου αποκατάστασης. Τότε είχε δοθεί στο Ιασώ μια περίοδος αποκλειστικότητας στις διαπραγματεύσεις διάρκειας δύο μηνών για να πραγματοποιήσει οικονομικό, εμπορικό και τεχνικό έλεγχο του Φιλοκτήτη από συμβούλους της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒήμαOnLine οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και η συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Το Ιασώ θα καταβάλει περίπου 5 εκατ. ευρώ στη holding εταιρεία και θα αποκτήσει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα λάβουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι του Φιλοκτήτη οι οποίοι θα εισφέρουν το κέντρο αποκατάστασης στην εταιρεία συμμετοχών.
Ο Φιλοκτήτης «στήθηκε» στην Παιανία το 2007 κυρίως από γιατρούς που απασχολούνται στο Ιασώ. Η επένδυση ανήλθε σε 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ προήλθαν από ίδια κεφάλαια και τα 23 εκατ. ευρώ από δανεισμό. To Kέντρο καλύπτει έκταση 170 στρεμμάτων και απασχολούνται σήμερα σε αυτό περί τα 170 άτομα. Παρά το γεγονός ότι ο Φιλοκτήτης λειτουργεί με ικανοποιητική πληρότητα της τάξης του 80%, το κέντρο αποκατάστασης είναι ζημιογόνο.
Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, εκτός από τις υψηλές αποσβέσεις και την εναλλαγή των διοικήσεων, η αδυναμία κάλυψης του αντικειμένου της αποκατάστασης από ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η πολιτική που ακολούθησε το management με πολυήμερη παραμονή ασθενών ήταν οι λόγοι που ο Φιλοκτήτης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι το Ιασώ είχε στο παρελθόν δρομολογήσει τη δημιουργία δικού του κέντρου αποκατάστασης στην περιοχή της Βάρης, αλλά μετά τη σύσταση της θυγατρικής και την αγορά οικοπέδων η επένδυση έχει «παγώσει».