Η Ελλη Στάη στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ από τα μέσα Ιανουαρίου.

Σήμερα, Δευτέρα, γυρίζεται ο τελικός του «Master Chef». Οι δύο φιναλίστ είναι ο Μιχάλης Καλαβρυνός και ο Ακης Πετρετζίκης. Αναμονή για το όνομα του νικητή ως τις 28 Δεκεμβρίου οπότε και θα προβληθεί το συγκεκριμένο επεισόδιο από το Mega, το οποίο θα είναι και το τελευταίο της φετινής σεζόν. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και τόσο η παραγωγή όσο και το κανάλι ήταν ευχαριστημένοι από την Ευγενία Μανωλίδου, εντούτοις η συνεργασία τους, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται. Για τον επόμενο, νέο κύκλο του διαγωνισμού μαγειρικής αναζητάται άλλο πρόσωπο. Φρέσκο, ταλαντούχο και σίγουρα θηλυκό. Αλλαγές δεν αναμένονται στη σύσταση της κριτικής επιτροπής.

«Ο κόσμος ασφυκτιά, γίνεται χαμός!». Η Βίκυ Καγιά λίγο πριν αποχωρήσει από τον αέρα της εκπομπής «TV Weekend»– ενοχλημένη από ερωτήσεις που αφορούσαν την κριτική που δέχεται– προσπαθεί μάταια να περιγράψει τον όγκο του πλήθους που συγκεντρώθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που παρουσίαζε. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, τα ελληνικά της και όχι μόνο την πρόδωσαν.

Η υπερβολή σε όλο το της το μεγαλείο. Στο τελευταίο «Just the two of us» η Μαρία Μπεκατώρου εκλήθη από τον Κώστα Τουρνά να πει τον Εθνικό Υμνο.

Απορρίφθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η παραγωγή TVE η οποία έχει αναλάβει τα γυρίσματα της σειράς «Το Νησί». Αν και είχε ζητηθεί μείωση κατά 50% του ημερήσιου ενοικίου που καταβάλλεται για τα γυρίσματα στον χώρο της Σπιναλόγκας, από τα 1.000 στα 500 ευρώ, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό. Λογικά, δεν συνυπολογίστηκε η δωρεάν διαφήμιση μέσω της σειράς, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης– και των εσόδων βεβαίως– η οποία δίνει ανάσα στην περιοχή ακόμη και την χειμερινή περίοδο.

Από σήμερα μπαίνουμε στην εορταστική τηλεοπτική περίοδο. Τί σημαίνει αυτό; Η χαρά της κονσέρβας, της επανάληψης και της φτώχειας.

agrammeli@tovima.gr