• Αναζήτηση
 • ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΕΙΣ

  Εκρηξη Μαυρογεωργίου

  Του έχουν προσάψει ότι δεν έχει κάνει καμία μεγάλη επιτυχία μετά τη θρυλική devised παράστασή του «Κατσαρίδα». Και ότι επίσης είναι ένας Πίτερ Παν του θεάτρου που αρνείται να μεγαλώσει, σκαρώνοντας δουλειές που φλερτάρουν ασύστολα με το παιδικό θέατρο, ακόμη κι αν η αρχική τους πρόθεση ήταν να απευθύνονται σε ενηλίκους. Και ξαφνικά «Μια τεράστια έκρηξη» συνέβη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η νέα του παράσταση ήρθε για να φρεσκάρει τη μνήμη όλων σχετικά με το πηγαίο ταλέντο του Βασίλη Μαυρογεωργίου τόσο στη συγγραφή όσο και στη σκηνοθεσία.

  Του έχουν προσάψει ότι δεν έχει κάνει καμία μεγάλη επιτυχία μετά τη θρυλική devised παράστασή του «Κατσαρίδα». Και ότι επίσης είναι ένας Πίτερ Παν του θεάτρου που αρνείται να μεγαλώσει, σκαρώνοντας δουλειές που φλερτάρουν ασύστολα με το παιδικό θέατρο, ακόμη κι αν η αρχική τους πρόθεση ήταν να απευθύνονται σε ενηλίκους. Και ξαφνικά «Μια τεράστια έκρηξη» συνέβη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η νέα του παράσταση ήρθε για να φρεσκάρει τη μνήμη όλων σχετικά με το πηγαίο ταλέντο του Βασίλη Μαυρογεωργίου τόσο στη συγγραφή όσο και στη σκηνοθεσία. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος υποδύεται μοναδικά το alter ego του 31χρονου δημιουργού και το κείμενο είναι τόσο καλογραμμένο που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα στα γέλια, αλλά και να συγκινείσαι. Οπως λέει ο ίδιος, ήταν μια από τις λίγες φορές που άρχισε πρόβες και είχε το κείμενο πανέτοιμο- η λογική τού devised, του επινοημένου θεάτρου, είναι ένα έργο που προκύπτει από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας. Ηταν ένα δύσκολο στοίχημα που τον είχε αγχώσει, τελικά όμως το αποτέλεσμα τον αποζημίωσε. Οσο λοιπόν όλο και περισσότερα κείμενα στο θέατρο δεν έχουν και πολλά να πουν, η συγκεκριμένη παράσταση αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η αρχή, η μέση και το τέλος είναι σπάνια και πολύτιμα συστατικά.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κότερα, drones και… Μπασκιά Τα τεράστια, κατάμαυρα πανιά του «Black Pearl» δημιουργούν σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Το υπερσύγχρονο sailing... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk