Ακόμη δώδεκα άτομα σε Αθήνα, Πάτρα και άλλες πόλεις αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκά, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιαννίδη, Χρήστου Πολίτη, Δημήτρη Μιχαήλ και Στυλιανής Αντωνίου το περασμένο Σάββατο. Θεωρείται επίσης πιθανόν οι τέσσερις οπλαποθήκες σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα και Αγρίνιο να μην έχουν σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών» και η γιάφκα αυτής της οργάνωσης να έχει μείνει «αλώβητη». Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση του τύπου των όπλων που κατασχέθηκαν το Σάββατο με εκείνα που απεικονίζονται στη φωτογραφία που συνόδευε την προκήρυξη της «Σέχτας» μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια! Η Αντιτρομοκρατική συγκεντρώνει πληροφορίες για τον προμηθευτή των όπλων- αναζητείται στον ποινικό χώρο- και όπως ανέφεραν αξιωματικοί «σαν κάποιος να μοίρασε σε “Συνωμοσία” και “Σέχτα” τον ίδιο οπλισμό. Μιλάμε για ίδιο αριθμό και τύπο όπλων, σαν να μην ήθελε να… αδικήσει κανέναν και να ενισχύσει ισοδύναμα τις οργανώσεις». Τέσσερα είναι τα νέα δεδομένα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΩΤΟΝ Αναζητούνται ακόμη δώδεκα ατομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν στις δύο ένοπλες οργανώσεις. Από τις παρακολουθήσεις των συλληφθέντων προέκυψε ότι είχαν επαφές με τέσσερα έως πέντε ατομα- ανάμεσά τους δύο γυναίκες- που ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο σε Αθήνα και Πάτρα. Ακόμη αναζητούνται τέσσερα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τον Σεπτέμβριο του 2009, ύστερα από την ανακάλυψη της γιάφκας του Χαλανδρίου. Επιπλέον η Αντιτρομοκρατική διερευνά τον ρόλο τριών ατόμων ηλικίας 30-35 ετών που θεωρούνται «συνδετικοί κρίκοι “Σέχτας” και “Πυρήνων”». Ερευνα πραγματοποιείται επίσης με βάση 25 πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στη φορητή ηλεκτρονική μνήμη που κατασχέθηκε από έναν εκ των συλληφθέντων. Ηδη μέσω του υπουργείου Οικονομικών αλλά και πιστωτικών ιδρυμάτων ερευνάται αν με αυτές τις ταυτότητες υπήρξε ενοικίαση διαμερισμάτων ή τραπεζικές συναλλαγές. Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει την ίδια τακτική με τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων μέσω των οποίων εντοπίστηκαν οι οπλαποθήκες της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Στην ηλεκτρονική μνήμη βρέθηκαν επίσης σφραγίδες και αποτυπώματα αγνώστων ατόμων που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των πλαστών ταυτοτήτων.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Από τη σύγκριση των όπλων που βρέθηκαν στις τέσσερις γιάφκες και εκείνων που απεικονίζονταν στη φωτογραφία της «Σέχτας» προκύπτουν σημαντικές διαφορές. Τουλάχιστον 14 από τα 17 όπλα του οπλοστασίου της «Σέχτας» είναι διαφορετικά από εκείνα που εντοπίστηκαν το Σάββατο. Η «Σέχτα» διέθετε τρία Καλάσνικοφ, κινεζικής κατασκευής, χωρίς οτιδήποτε πρόσθετο. Από τα τρία Καλάσνικοφ των έξι, δύο είναι βουλγαρικής κατασκευής και ένα κινεζικής, που φέρνει όμως ξιφολόγχη. Ακόμη η «Σέχτα» παρουσίασε ένα πιστόλι CΖ 100, ενώ προ τριημέρου εντοπίστηκε ένα τύπου CΖ 83. Επιπλέον το Σάββατο εντοπίστηκαν όπλα τύπου Μakarov, Star (ισπανικής κατασκευής, με εξωτερικές αλλοιώσεις, σαν να ήταν θαμμένο), ένα αμερικανικό Glock (πιθανόν κλεμμένο) και ένα υποπολυβόλο άγνωστης προέλευσης, τα οποία δεν υπήρχαν στο οπλοστάσιο της «Σέχτας». Τα μόνα όπλα που μοιάζουν και στις δύο περιπτώσεις είναι το υποπολυβόλο Scorpion και δύο όπλα Glock, τα οποία όμως από βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι είναι «καθαρά». Ωστόσο παρέμενε σε εκκρεμότητα η εργαστηριακή έρευνα για τα όπλα του Αγρινίου.

ΤΡΙΤΟΝ Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για την «παρέα του Γκύζη» που φαίνεται να δημιούργησε προ τεσσάρων ετών ένας 30χρονος αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί για ληστεία τράπεζας. Οπως αναφέρουν, «πρόκειται για μια παρέα την οποία ένωναν ο θαυμασμός και η προσπάθεια μίμησης της δράσης του αντιεξουσιαστή Χρήστου Τσουτσουβή, ο οποίος το 1985 δημιούργησε την “Αντικρατική Πάλη” και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς λίγους μήνες αργότερα. Τα περισσότερα άτομα ήταν υπό παρακολούθηση από την άνοιξη του 1989, όμως δεν είχαν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία. Σε πρώτη φάση συμμετείχαν σε εμπρηστικές ενέργειες και ακολούθως προχώρησαν σε ένοπλες επιθέσεις».

ΤΕΤΑΡΤΟΝ Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στον εντοπισμό του προμηθευτή των όπλων στις δύο οργανώσεις. Οι αξιωματικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε δύο ποινικούς των δυτικών προαστίων που φαίνεται ότι έχουν επαφές με αντιεξουσιαστές. Ωστόσο έρευνα γίνεται και σε κυκλώματα λαθρεμπόρων όπλων σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη, οι οποίοι μεταφέρουν όπλα από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ΟΙ ΕΞΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Οι συλληφθέντες μετά την αστυνομική επιχείρηση στις οπλαποθήκες της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά, της Καλλιθέας και του Αγρινίου είναι (από αριστερά) οι: Κωνσταντίνος Σακκάς, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης, Χρήστος Πολίτης, Δημήτρης Μιχαήλ και Στυλιανή Αντωνίου. Πλέον οι αστυνομικοί- και σε σχέση με υποθέσεις τρομοκρατίας- αναζητούν άλλα δώδεκα άτομα, στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ