Πρότυπα καταστήματα και νέαεταιρεία εντάσσονται στα αναπτυξιακά σχέδια της Plan Toys, «πράσινης» εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, όπως ανέφερε ο κ. Βάιος Κουρκάκης, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της επιχείρησης, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιώματων του παιδιού.

Η Plan Toys έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1991, η οποία αντιπροσωπεύεται από τον κ. Βάιο Κουρκάκη, που άνοιξε και το πρώτο κατάστημα Plan Toys στην Καρδίτσα το 2005, όπου είναι και η έδρα της εταιρείας. Επίσης, ο κ. Κουρκάκης είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Plan Toys για τη Σερβία και την Κύπρο.

Τα παιχνίδια της Plan Toys κατασκευάζονται στην Ταϋλάνδη και εμπορεύονται σε 65 χώρες. Σήμερα η Plan Toys στην Ελλάδα έχει αποθήκες και εκθεσιακό χώρο 2.000 τ.μ. στην λίμνη Πλαστήρα και παρουσία σε 150 σημεία πώλησης, ενώ ο κ. Βάιος Κουρκάκης σκοπεύει να ανοίξει ως την άνοιξη του 2011, ένα πρότυπο κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο εκτός από εμπορία παιχνιδιών και είναι και πολιτιστικό κέντρο για παιδιά.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 300.000 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί η Plan Education, μια νέα εταιρεία που αποσκοπεί στη διάδοση ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού συστήματος για παιδιά από 3 ως 8 ετών, το οποίο ενισχύει τη μάθηση. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της εταιρείας αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Κουρκάκη η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τα μεγέθη της εταιρείας διότι δημιουργήθηκαν νέα σημεία πώλησης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ