Λόνδινο
Το έτοιμο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό μας με επικίνδυνες και περιττές ποσότητες αλατιού. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της βρετανικής οργάνωσης CASH (Consensus Action on Salt and Health – Συναινετική Δράση για το Αλάτι και την Υγεία), που βρήκε ότι σε συγκεκριμένα είδη έτοιμου φαγητού κρύβεται αλάτι που δεν είναι καθόλου απαραίτητο για τη διατροφή μας. Αντιθέτως η προετοιμασία και το μαγείρεμα φρέσκων φαγητών στο σπίτι αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή που έχουμε, γιατί το αλάτι σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικά λιγότερο.
Η ανώτερη συνιστώμενη ποσότητα αλατιού για κάθε ενήλικα είναι έξι γραμμάρια, αλλά η CASH βρήκε ότι το έτοιμο φαγητό περιέχει ως και 10 γραμμάρια ανά γεύμα. Τα στοιχεία της οργάνωσης αφορούν το έτοιμο φαγητό που πωλείται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ και που αποτελεί μια εύκολη λύση για τις νοικοκυρές και τους εργένηδες.