Σε αλλαγές από την κορυφή της κομματικής πυραμίδας έως τη βάση με στόχο την εκλογική ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο, προχωρεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς. Με ομιλία του στους προέδρους των «γαλάζιων» νομαρχιακών επιτροπών, που συνεδρίασαν στη Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς περιέγραψε το μοντέλο του κόμματος που χρειάζεται τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο και αιχμή για το πώς ήταν οργανωμένη η Ν.Δ. επί προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή.

«Η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα ξύλινα λόγια έχει τελειώσει. Έχει πεθάνει» τόνισε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι χρειάζεται οργάνωση που να προέρχεται από την κοινωνία, να ανήκει σε αυτήν και να την υπηρετεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για την οργανωτική ανάπτυξη και αναγέννηση του κόμματος και υπογράμμισε πως στόχος είναι η άμεση συγκρότηση των περιφερειακών οργανώσεων βάσει του νέου καταστατικού. Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η συγκρότηση των περιφερειακών οργανώσεων θα γίνει με βάσει τα νέα προβλήματα που εντόπισαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ μετά τις περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 αλλά και όλο το έτος θα γίνουν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, σε φορείς, παραγωγικές οργανώσεις και επιμελητήρια και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. θα καταγράφουν νίκες. Από τη Ρηγίλλης αποφεύγουν να αναφέρονται στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά δεν παραλείπουν να τονίσουν πως κάθε κόμμα είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα

Σε άλλο σημείο, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό και θα ενεργοποιηθεί για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και θέλοντας να ακυρώσει τη συζήτηση για «νεκρό κόμμα» και «μέλη-φαντάσματα». Συγκεκριμένα είπε με έμφαση, ότι τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Ν.Δ. δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα και συμπλήρωσε πως θέλει τη συμμετοχή όλων στο κομματικό σύστημα. {{{ map }}}

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην ανάγκη να βελτιωθεί η ενημέρωση των μελών της Ν.Δ., ώστε να συμβάλλουν όλοι στη διαμόρφωση του προγράμματος και των θέσεων του κόμματος. Μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά, υπογραμμίζοντας πως σύντομα η Ν.Δ. θα μετακομίσει στο νέα γραφεία της, όπου θα λειτουργήσει ένα νέο, διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας με τα μέλη.