Δυνατότητα εξαήμερης απασχόλησης με χορήγηση αναπληρωματικής ημέρας ανάπαυσης-ρεπό χωρίς πληρωμή προσαύξησης, δυνατότητα συμψηφισμού των υπερωριών με το ωράριο επόμενων ημερών, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών, απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων (μεταφορές, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί), τόσο ως προς τον καθορισμό των αμοιβών όσο και ως προς τον καθορισμό των τιμών γενικότερα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η μελέτη-υπόμνημα που παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.
Το υπόμνημα περιλαμβάνει 30 προτεραιότητες που θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα με διυπουργική συνεργασία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στο πλαίσιο και των σχετικών υποχρεώσεων του μνημονίου ώστε να «απογειωθεί» η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτιμά ότι βασική προϋπόθεση για να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε συνθήκες ανάπτυξης είναι η μείωση του κράτους και η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.
Προτείνεται επίσης η κατάργηση μιας σειράς τελών και εισφορών υπέρ τρίτων που κρίνονται μη ανταποδοτικά, αλλαγές στη φορολογία, διευκόλυνση των εξαγωγών με άνοιγμα των τελωνείων και τα απογεύματα, διευκόλυνση αδειοδότησης επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας, τήρηση προθεσμιών για την επιστροφή ΦΠΑ, άρση των περιορισμών για την απόκτηση αδειών φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, κατάργηση του αγγελιόσημου και μη επέκτασή του στο Ιnternet και κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών σε εφημερίδες.
Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια σε ΔΕΚΟ αλλά και το ύψος των κομίστρων σε οργανισμούς όπως το Μετρό, ο ΗΛΠΑΠ, ο Προαστιακός, η ΕΘΕΛ, οι ΗΣΑΠ, οι βιομήχανοι προτείνουν «καλύτερη διαχείριση και ορθολογική τιμολόγηση», δηλαδή σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων.