Στο στόχαστρο των ληστών έχουν μπει τον τελευταίο μήνα τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Μάλιστα προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το γεγονός πως σχεδόν μια φορά κάθε δυο ημέρες τον τελευταίο μήνα ληστές «χτυπούν» ξενοδοχεία με ιδιαίτερη προτίμηση στα «ροζ» εκεί όπου η παραμονή για την ερωτική συνεύρεση των ζευγαριών κοστίζει απο 20 έως 30 ευρώ περίπου ενώ όσα διαθέτουν και δωμάτια με «εξτρά παροχές» ή βαφτίζονται ως «σουίτες» κοστίζουν κάτι παραπάνω.

Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων δεν το κρύβουν ότι κυρίως κατά την νυχτερινή βάρδια ο φόβος τους είναι αυξημένος. «Δεν έχουμε δυνατότητα να προφυλαχθούμε και έτσι είμαστε έρμαιο του κάθε κακοποιού που με την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού μας εξαναγκάζει να δίνουμε όσα χρήματα έχουμε εκείνη τη στιγμή στο ταμείο» λένε χαρακτηριστικά. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως «γενικότερα τα ξενοδοχεία κατά τις νυχτερινές ώρες αποτελούν έναν απο τους πλέον εύκολους στόχους των ληστών. Το καλύτερο πάντως είναι να δίνουν τα χρήματα και να μην αντιδρούν γιατί πλέον με τη μορφή που έχει πάρει το έγκλημα οι δράστες δεν διστάζουν να τραυματίσουν ή ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές ακόμα και για ελάχιστα ευρώ. Δεν είναι εποχές για ηρωϊσμούς». Συμπληρώνουν ακόμη πως οι ληστές μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να έχουν παρακολουθήσει το ξενοδοχείο που στοχεύουν να «χτυπήσουν» προκειμένου να δουν εάν έχει κίνηση και στη κατάλληλη στιγμή να εμφανιστούν.

Σήμερα το πρωί ένα άτομο με την απειλή όπλου ακινητοποίησε την 30χρονη υπάλληλο του ξενοδοχείου «Αρμα» στη διασταύρωση των οδών Σειρήνων και Εσπέρου στο Φάληρο και άρπαξε περίπου 800 ευρώ. Επίσης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν τρεις ληστείες σε «ροζ» ξενοδοχεία. Η αρχή έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου δυο άτομα εισήλθαν στο ξενοδοχείο Athens City στην οδό Πατησίων 232 με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν 300 ευρώ. Περίπου 24 ώρες αργότερα άγνωστος κρατώντας όπλο άρπαξε απο το ταμείο του ξενοδοχείου Ρέμβη στην οδό Πατησίων 284 περίπου 200 ευρώ. Μάλιστα ο δράστης προκειμένου να ακινητοποιήσει τον υπάλληλο δεν δίστασε να τον τραυματίσει στην πλάτη με μαχαίρι. Ακόμη στις 7:00 το πρωί της ίδιας ημέρας ένα άτομο με την απειλή σουγιά εξανάγκασε την 27χρονη υπάλληλο του ξενοδοχείου Ερατώ στην οδό Ηρακλειδών 72 στα Πετράλωνα να του δώσει 1.700 ευρώ.

Επιπροσθέτως πριν απο λίγες ημέρες αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν έναν 23χρονο από την Αλβανία και έναν 21χρονο συμπατριώτη του γιατί το τελευταίο τρίμηνο διέπρατταν ληστείες, απογευματινές και νυχτερινές ώρες κυρίως, με την απειλή όπλου ή μαχαιριού σε βάρος υπαλλήλων ξενοδοχείων. Μέχρι στιγμής έχουν εξυχνιαστεί επτά ληστείες στην Κυψέλη σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, πεζούς, τρείς ληστείες στα Πατήσια σε πρατήρια υγρών καυσίμων και κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ, δύο ληστείες στη Καλλιθέα σε οίκο ανοχής και σε βάρος πεζού, μια ληστεία στην Νέα Ερυθραία σε ξενοδοχείο και μια ληστεία στη Κηφισιά σε ξενοδοχείο.