Το προχθεσινό καθημερινό φύλλο του «Βήματος» ήταν το τελευταίο. Το πολυσυζητημένο Ιnternet εκτοπίζει τα παραδοσιακά ταχυπιεστήρια, τα κομπιούτερ έχουν ήδη σκοτώσει τον Γουτεμβέργιο. Η ημερήσια έκδοση σε τυπωμένο χαρτί δίνει τη θέση της στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.gr.

Το γεγονός αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνον της οικονομικής κρίσης στον κόσμο, στην Ευρώπη ειδικότερα και στην Ελλάδα ιδιαίτερα. Η διακοπή εκδόσεως του καθημερινού φύλλου του «Βήματος» είναι αναπόφευκτη συνέπεια της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά και της επιθυμίας των πολιτών να έχουν όλο και περισσότερη, ταχύτερη και ευρύτερη ενημέρωση.

Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα ενημερώνεται διαρκώς για τα τρέχοντα θέματα, ακούει ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό του, βλέπει τηλεόραση στο σπίτι του, αποκτά «αυτομάτως» τις πληροφορίες που του είναι απαραίτητες για την καθημερινή ζωή του. Την Κυριακή η ζωή είναι διαφορετική και οι κυριακάτικες εφημερίδες γνώμης ανθούν.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη του κυριακάτικου Τύπου είναι (αυτό το παραδέχονται όλοι) αποτέλεσμα και της μεγάλης αλλαγής που έφερε στην ενημέρωση από τα μέσα της 10ετίας του 1980 «Το Βήμα της Κυριακής».

Μετά από πολλές σκέψεις και έρευνες «Το Βήμα», εκτιμώντας και την πορεία της οικονομίας εν σχέσει με το κόστος εκδόσεως των εφημερίδων, είναι υποχρεωμένο να σεβασθεί την προτίμηση των αναγνωστών του.

Προχθές Παρασκευή περισσότεροι από 85.000 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το ηλεκτρονικό site του «Βήματος». Την ίδια ημέρα αγόρασαν την εφημερίδα λιγότεροι από 10.000 αναγνώστες.

Το μήνυμα είναι σαφές, το ελάβαμε και αποδεχόμαστε την Πρόκληση. Το «χάρτινο» καθημερινό φύλλο αντικαθίσταται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η οποία λειτουργεί ήδη παράλληλα με την εφαρμογή ενός Προγράμματος Αλλαγών που μας οδηγεί στο Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011.

Τότε οι αναγνώστες του «Βήματος» θα έχουν (μαζί με την παρούσα «χάρτινη» έκδοση του «Βήματος της Κυριακής» που συνεχίζει την πορεία του) και μια από τις διεθνώς καλύτερες ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Το καθημερινό «Βήμα» δεν λέει αντίο, αλλά εις το επανιδείν στο Διαδίκτυο.