Απειλές για δολοφονίες πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων και άλλων περιλαμβάνει για πρώτη φορά προκήρυξη της «Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως αυτοσυστήθηκε χθες και αναρτήθηκε σε δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών. Με την προκήρυξη αυτή η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών σε Ελλάδα και εξωτερικό την 1η Νοεμβρίου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «στις διαδηλώσεις σπάμε τα κεφάλια των μπάτσων, τράπεζες ληστεύονται και παραδίνονται στις φλόγες, βόμβες ανατινάζουν κυβερνητικά κτίρια, όπλα εκτελούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, μπάτσους, δικαστές και κάθε λογής προστάτες αυτού του κόσμου».

Απευθύνεται ακόμη πρόσκληση σε ένοπλες οργανώσεις της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και τριών χωρών της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής προκειμένου να προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις σε ελληνικούς στόχους! Εκτοξεύονται μια σειρά απειλές και στοχοποιείται η υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών που αντιλήφθηκε την 1η Νοεμβρίου τις ύποπτες κινήσεις των συλληφθέντων Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού όταν ετοιμάζονταν να αποστείλουν ορισμένα από τα δέματα-βόμβες.

Στο κείμενό της η «Συνωμοσία» για πρώτη φορά χρησιμοποιεί σφραγίδα και αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Οργάνωση». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπιζαν χθες το βράδυ ιδιαίτερες ομοιότητες του 13σέλιδου κειμένου με δύο προηγούμενα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Ακόμη εκφράζουν φόβους ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει νέος κύκλος επιθέσεων εν όψει της δίκης _ στις 17 Ιανουαρίου 2011 _ μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο του 2009.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες το βράδυ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «μια προσεκτική ανάγνωση της συγκεκριμένης προκήρυξης αλλά και των επιστολών που είχαν στείλει προ δύο ημερών οι συλληφθέντες Τσάκαλος και Αργυρού οδηγεί στην ένδειξη ότι η “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” ίσως ετοιμάζεται για νέο μπαράζ επιθέσεων. Δεν φαίνεται διατεθειμένη να περιορίσει τη δράση της εν όψει της δίκης των μελών της, όπως συνέβαινε με τις ενέργειες άλλων οργανώσεων στο παρελθόν προκειμένου οι σύντροφοί τους να έχουν καλύτερη δικαστική μεταχείριση».

Το πρώτο τμήμα της προκήρυξης έχει έκταση μία σελίδα και τίτλο «Ανακοίνωση για τους συλληφθέντες συντρόφους μας» και είναι αφιερωμένο στους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και Χάρη Χατζημιχελάκη _ το σπίτι του οποίου στο Χαλάνδρι χαρακτηρίστηκε γιάφκα από τις διωκτικές αρχές. Οπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται, «η αδιάλλακτη στάση και η ανάληψη της ευθύνης τους ως μέλη της “Συνωμοσίας” δίνουν σε εμάς τους υπολοίπους το σύνθημα για συνέχιση των εχθροπραξιών. Στην περηφάνια τους συναντάμε την περηφάνια μας και στο χαμόγελό τους το χαμόγελό μας».

Ακόμη στο ίδιο τμήμα της προκήρυξης η οργάνωση ουσιαστικά δημιουργεί μια «γέφυρα» μεταξύ εγκλείστων και ελεύθερων μελών της. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «δηλώνουμε ότι από τη σημερινή ημέρα και μετά η “Ε.Ο. Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” θα εκφράζεται μέσα από δύο αυτόνομες και ισότιμες υποδομές. Από εμάς που πλέον αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ο παράνομος τομέας της οργάνωσης και τον δεύτερο τομέα, τον Πυρήνα των Φυλακισμένων Μελών της Οργάνωσης, καθώς και όσων αιχμαλώτων συντρόφων συμφωνούν με τις αξίες και τις αρχές μας».

Στο δεύτερο τμήμα της προκήρυξης, έκτασης 11 σελίδων, υπάρχει αρχικά μια αναφορά στους στόχους και στην πολυσυλλεκτικότητα της οργάνωσης. Οπως σημειώνεται, «η Συνωμοσία προέρχεται από ένα νέο ρεύμα της επαναστατικής αναρχίας που έχει εισβάλει δυναμικά στο πεδίο της σύγκρουσης και της κοινωνικής πρόκλησης. Οι στόχοι που χτυπιούνται, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, οι τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα, οι εταιρείες security, τα πολιτικά γραφεία, η Βουλή, οι εκκλησίες, τα δικαστήρια, οι φυλακές, οι πρεσβείες… είναι για εμάς απλώς κτίρια που όσα κιλά εκρηκτικών και να τοποθετήσουμε θα ξαναχτιστούν από την αρχή με περισσότερες κάμερες, με περισσότερη φύλαξη, όλο και πιο φαινομενικά απόρθητα».

Και λίγο αργότερα συμπληρώνεται: «Συνεργαζόμαστε με ελεύθερες και αυτόνομες προσωπικότητες που αναζητούν τη ζωή σε όλη της την ένταση και όχι σε μηνιαίες δόσεις. Αυτό το δίκτυο ανθρώπων που ανανεώνεται, κοντράρεται, συζητάει, πράττει, σκέφτεται, προβληματίζεται και αναζητάει πάντα την εξέλιξη είναι η “Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ενα παράνομο δίκτυο μειοψηφικής δράσης μεταξύ συντρόφων, χωρίς αρχηγούς και ακολουθητές, που οργανώνει τις επιθυμίες και τις σκέψεις του πάντα με την πλευρά της επανάστασης».

Οσον αφορά την αποστολή των 14 δεμάτων, στην προκήρυξη καταγράφεται μια σειρά περιστατικών συλλήψεων, προφυλακίσεων ή δολοφονιών αντιεξουσιαστών σε χώρες οι πρεσβείες των οποίων έγιναν στόχος της οργάνωσης. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην επονομαζόμενη «Διεθνιστική Αλληλεγγύη» των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων σε όλον τον κόσμο και διατυπώνεται η απειλή ότι «στις μαζικές συλλήψεις σε μία πορεία στο Βέλγιο εμείς σε αντίποινα θα βάζουμε βόμβες στην Ελλάδα»!

Για την αποστολή των δεμάτων ωστόσο σημειώνεται: «Η προνοητικότητά μας ότι η αλληλογραφία της κοσμικής αριστοκρατίας των πρεσβευτών δεν ανοίγεται απ’ τους ίδιους αλλά απ’ το υπαλληλικό προσωπικό των πρεσβειών μάς υπαγόρευσε να μη χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή εκρηκτική ύλη που έχουμε αποθηκευμένη παρά μόνο ελάχιστη ποσότητα αυτοσχέδιας μαύρης πυρίτιδας ώστε να παραδοθεί το μήνυμα χωρίς τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου. Εχοντας ακόμα συνυπολογίσει ότι τα δέματα θα παρέμεναν μία μέρα στις αποθήκες των ταχυμεταφορικών εταιρειών και θα παραδίδονταν την επομένη από τους εργαζόμενους courier, φροντίσαμε να είναι απόλυτα ασφαλής η συναρμολόγησή τους και ο μηχανισμός να ενεργοποιείται μόνο κατά το άνοιγμά τους».

Η οργάνωση χρησιμοποιεί σφραγίδα με πέντε βέλη που δείχνουν το μαύρο αστέρι της αναρχίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα πέντε βέλη πιθανόν συμβολίζουν τις ένοπλες οργανώσεις της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αργεντινής, του Μεξικού και της Χιλής, από τις οποίες ζητούνται «επιθέσεις συμπαράστασης» στην Ελλάδα.


Απειλούν την κούριερ

Ενα μεγάλο τμήμα του κειμένου είναι αφιερωμένο στον τρόπο σύλληψης των Τσάκαλου και Αργυρού και περιέχει πρωτοφανείς απειλές για την υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών στο Παγκράτι η οποία ειδοποίησε τις αρχές για την αποστολή των δεμάτων-βομβών. Οπως σημειώνεται, «το εν λόγω υποκείμενο τηλεφώνησε στην Αστυνομία και οι μπάτσοι απέκλεισαν όλη την περιοχή με δεκάδες δυνάμεις συλλαμβάνοντας τους συντρόφους μας. Βέβαια η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απειλεί μάρτυρα ένοπλης επίθεσης, καθώς και ότι σε παρόμοιες απειλές κατά αυτοπτών μαρτύρων είχε προχωρήσει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα το καλοκαίρι του 2009 στα Κάτω Πατήσια.