«Είστε αντάρτης της ΝΔ;» ρώτησε ο Δημήτρης Καμπουράκης τον Πέτρο Μαντούβαλο, πρώην βουλευτή του «γαλάζιου» κόμματος (από το οποίο διεγράφη), υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά (επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς, ΠόληΘρύλος») και αντίπαλο του Βασίλη Μιχαλολιάκου που έχει την επίσημη στήριξη της Ρηγίλλης. «Είμαι γέννημα θρέμμα του Πειραιά και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή» δήλωσε με πλατύ χαμόγελο αυτοπεποίθησης εκείνος (χωρίς να έχει απαντήσει στην ερώτηση), για να συμπληρώσει: «Από αλλού το περιμένατε, από αλλού σας ήρθε. Γιατί εγώαυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η κόντρα Μίχα Φασούλα ».

Ενώ την παρουσία δύο «γαλάζιων» υποψηφίων στον ίδιο δήμο μπορεί να την καταλάβει…

«Τελικά, είστε με τη ΝΔ;» τον ρώτησε με τη σειρά του ο Γιώργος Οικονομέας. «Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή» συνέχισε το ίδιο βιολί ο Μαντούβαλος (χωρίς να δώσει και πάλι απάντηση), χαμογελώντας πάντα μακαρίως: «Είμαι με τον Πειραιά». «Πηγαίνοντας κόντρα στη ΝΔ» επέμεινε ο δημοσιογράφος, με τον υποψήφιο δήμαρχο να αποφαίνεται, αφήνοντας και πάλι την ερώτηση αναπάντητη: «Αν τα κόμματα είχαν ασχοληθεί εδώ και τόσα χρόνια με τον Πειραιά, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα».

«Αργά το καταλάβατε, παρ΄ ότι υπήρξατε βουλευτής Πειραιά» σχολίασε ο Οικονομέας, σε μια συνέντευξη που έμοιαζε με θέατρο του παραλόγου:

οι δημοσιογράφοι έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους και έθεταν συγκεκριμένες ερωτήσεις που ζητούσαν συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ ο καλεσμένος τους «έπαιζε» με τις λέξεις, με τις σιωπές, με τα χαμόγελα, χωρίς να απαντά. Θεωρούσε ότι έτσι ξέφευγε. Την πιθανότητα να αποκάλυπτε επακριβώς ποιος είναι στην πραγματικότητα την έχει σκεφθεί;