Oλονύκτιο θρίλερ στον αέρα με αεροπλάνο που μετέφερε βόμβα-δέμα με παραλήπτη τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ! Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε ζητήσει την προσγείωση του αεροσκάφους στο κοντινότερο αεροδρόμιο προκειμένου να αποφευχθεί έκρηξη στον αέρα. Τελικώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 23.30 χθες στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και έγινε ενδελεχής έλεγχος για τον εντοπισμό του δέματος.

Το αεροσκάφος τύπου Βoeing Β737-300SF για πτήσεις Cargo της εταιρείας ΤΝΤ ξεκίνησε χθες στις 22.30 για το δρομολόγιο Παρίσι- Λιέγη- Ρώμη. Στη Λιέγη η εταιρεία διαθέτει κέντρο διαλογής των δεμάτων. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αργά χθες το βράδυ πληροφορίες από τους υπαλλήλους εταιρείας ταχυμεταφοράς- το όνομά της βρισκόταν στη λίστα των εταιρειών που είχαν οι δύο συλληφθέντες του Παγκρατίου- ότι ένα ύποπτο δέμα έχει σταλεί πριν από μία ημέρα με προορισμό το γραφείο του ιταλού πρωθυπουργού στη Ρώμη με (δήθεν) αποστολέα τη Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Διαπιστώθηκε ότι το δέμα είχε φορτωθεί στο εμπορικό αεροσκάφος της ΤΝΤ που βρισκόταν ήδη εν πτήσει. Πραγματοποιήθηκε μεταμεσονύκτια συνάντηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να ενημερωθούν ο πιλότος αλλά και οι ιταλικές αρχές. Ενημέρωση φέρεται να υπήρξε και προς το γραφείο του ιταλού πρωθυπουργού. Τελικά το αεροπλάνο αποφασίστηκε να προσγειωθεί στην Μπολόνια χωρίς να υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο.

Αργά χθες το βράδυ μετά από εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ. η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε 48ωρη αναστολή αποστολής δεμάτων και της αλληλογραφίας στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει επανέλεγχος.