ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΙΣΤΙΝΑ
Κατά το ήμισυ, σε περίπου 5.000 στρατιώτες, θα μειώσει το ΝΑΤΟ τη δύναμή του στο Κοσσυφοπέδιο σταδιακά εντός του 2011 λόγω της βελτίωσης της κατάστασης ασφαλείας στην πρώην σερβική επαρχία, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Ο ανώτατος διοικητής της ΚFΟR, γερμανός στρατηγός Ερχαρντ Μπύλερ προειδοποίησε πάντως ότι η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Σέρβοι. Το ΝΑΤΟ είχε αναπτύξει 50.000 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο στο τέλος του πολέμου με τη Σερβία το 1999.

Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε μονομερώς ανεξαρτησία από τη Σερβία το 2008.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ ΚΟΛΟΜΠΟ
Είναι ένα βίντεο του γάμου που δεν πρέπει να το δουν τα παιδιά. Ζευγάρι άτυχων ελβετών νεονύμφων που θέλησαν να ανανεώσουν τους όρκους της πίστης τους και με μία παραδοσιακή τελετή σε θέρετρο στις Μαλδίβες έπεσε θύμα αδίστακτου υπαλλήλου του ξενοδοχείου ο οποίος χοροστάτησε προσβάλλοντας με ύβρεις και κατάρες τους τουρίστες στην τοπική διάλεκτο Ντιβέχι. Ολα αποκαλύφθηκαν όταν το βίντεο ανέβηκε στο ΥouΤube με αγγλικούς υποτίτλους και έγινε γνωστό, σε μετάφραση, το περιεχόμενο των όσων έλεγε ο υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία. Μεταξύ άλλων αποκαλούσε τους νεονύμφους «γουρούνια» και τους έλεγε ότι «η απαγορευμένη συνουσία είναι πλέον νόμιμη».

«Απολύτως αισχρό» χαρακτήρισε το περιστατικό ο πρόεδρος των Μαλβίδων Μοχάμεντ Νασίντ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Κατάργηση της «βίζας» για τους Ρώσους και τους πολίτες άλλων πρώην ανατολικών κρατών, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, για την Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε. Το ζήτημα απασχολεί επί μακρόν την ΕΕ και έχει αποτελέσει σημείο ρήξης. Ο κ. Βεστερβέλε αναφέρθηκε σε «ουσιαστικά μια νέα αρχή» για το σύστημα βίζας. «Η ελευθερία στα ταξίδια των πολιτών των χωρών της Ανατολικής Συνεργασίας και της Ρωσίας θα μπορούσε να απελευθερώσει μια τεράστια δυναμική για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη» είπε σε ομιλία στο Βερολίνο.

Ν. ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ
Οι αρχές στην επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ στη Νότια Αφρική ανακοίνωσαν ότι έχουν «κατακλυσθεί» από χιλιάδες αιτήσεις κρατουμένων που ζητούν να υποβληθούν σε περιτομή για να σταματήσει η εξάπλωση του ΑΙDS. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των κρατουμένων έχουν κάνει εκστρατεία για τα οφέλη της περιτομής και της χρήσης προφυλακτικού στον αγώνα για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας. Το υπουργείο Υγείας έχει στόχο να φτάσει τις 2,5 εκατ. περιτομές ως τον Ιούνιο του 2014.